Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Украинцы второй месяц подряд забирают деньги из банков[:ua]Українці другий місяць поспіль забирають гроші з банків[:]

[:ru]Номинальный объем средств населения в банках за август сократился на 6,6 млрд — до 686,9 млрд грн.

Об этом со ссылкой на НБУ сообщает Минфин, передает НСН.

Курсовая оговорка

В июле имел место номинальный отток в размере почти 7 млрд грн, который впрочем наполовину был обусловлен укреплением гривны.

За август официальный курс гривны к доллару США не изменился, оставаясь на уровне 26,89 грн/$. Стало быть, отток в полном объеме является реальным.

С начала года пока прирост

На начало текущего года объем средств населения в банках в гривневом эквиваленте составлял 681,9 млрд грн. Таким образом, несмотря на значительное укрепление курса в целом за 8 месяцев (январь-август) имеет место приток сбережений граждан в банки.

Динамика средств физлиц в банках в последнее время очень нестабильна: рекордные притоки сменяются солидными оттоками. При этом в первом полугодии наблюдалось чередование. Так, мартовский отток сменился апрельским притоком. В мае — снова отток, а в июне — плюс 9 млрд грн. И вот теперь отток два месяца к ряду.

Откуда забирали в июле

В лидерах по июльскому оттоку — весь квартет госбанков, который суммарно потерял более 10 млрд грн сбережений граждан.

При этом львиная доля оттока пришлась на Приватбанк.

У остальных банков — номинальный отток небольшой: скорее всего, обусловлен курсовым фактором.

Читайте еще:

Monobank запускает оплату товаров без привычных терминалов

ПриватБанк обвинили в навешивании чужих кредитов[:ua]Номінальний обсяг коштів населення в банках за серпень скоротився на 6,6 млрд — до 686,9 млрд грн.

Про це з посиланням на НБУ інформує Мінфін, передає НСН.

Курсове застереження

У липні мав місце номінальний відтік в розмірі майже 7 млрд грн, який втім наполовину був обумовлений зміцненням гривні.

За серпень офіційний курс гривні до долара США не змінився, залишаючись на рівні 26,89 грн / $. Отже, відтік в повному обсязі є реальним.

З початку року поки приріст

На початок поточного року обсяг коштів населення в банках у гривневому еквіваленті становив 681,9 млрд грн. Таким чином, незважаючи на значне зміцнення курсу в цілому за 8 місяців (січень-серпень) має місце приплив заощаджень громадян в банки.

Динаміка коштів фізосіб в банках останнім часом дуже нестабільна: рекордні притоки змінюються солідними відтоками. При цьому в першому півріччі спостерігалося чергування. Так, березневий відтік змінився квітневим припливом. У травні — знову відтік, а в червні — плюс 9 млрд грн. І ось тепер відтік два місяці поспіль.

Звідки забирали в липні

У лідерах за липневим відтоком — увесь квартет держбанків, який сумарно втратив більше 10 млрд грн заощаджень громадян.

При цьому левова частка відтоку припала на Приватбанк.

У решти банків — номінальний відтік невеликий: швидше за все, обумовлений курсовим чинником.

Читайте ще:

Monobank запускає оплату товарів без звичних терміналів

ПриватБанк звинуватили у навішуванні чужих кредитів[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×