Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Украине грозит дефицит картофеля: названы причины[:ua]Україні загрожує дефіцит картоплі: названо причини[:]

[:ru]В Украине осенью прогнозируют дефицит картофеля. В торговые сети могут привезти даже неликвид и кормовые сорта.

Что происходит с самым популярным овощем в Украине и чего ожидать украинцам осенью, рассказали в ТСН,  со ссылкой на agroreview.com передает НСН.

Урожай картофеля в 2021 году очень низкий. Эксперты утверждают, что нынешний картофель вырос небольшой – до 30 миллиметров в диаметре. Картофель такого размера обычно передают на крахмал, скармливают скоту или оставляют для посадки на следующий год.

Часть урожая начала портиться еще летом – картофель из-за проливных дождей просто начала гнить прямо в земле.

Качество картофеля и его внешний вид в этом году тоже снизились, и фермеры вынуждены опускать цены на этот овощ.

В южных областях в конце лета фермеры пытались продать всю картошку быстрее и дешевле, потому что хранить ее было невозможно.

Эксперты утверждают, что в целом на ценах на картофель это пока не отразится. И есть еще надежда на урожай в северных регионах страны. Там в ближайшее время начнут собирать поздние сорта картофеля.

И только после этого станет понятно – хватит украинского картофеля в этом году или все же придется докупать импортный. А это может вызвать рост цен на картофель в торговых точках.[:ua]В Україні восени прогнозують дефіцит картоплі. У торгові мережі можуть привезти навіть неліквід і кормові сорти.

Що відбувається з найпопулярнішим овочем в Україні та чого очікувати українцям восени, розповіли в ТСН, з посиланням на agroreview.com передає НСН.

Урожай картоплі у 2021 році дуже низький. Експерти стверджують, що нинішня картопля виросла невеликою – до 30 міліметрів у діаметрі. Картоплю такого розміру зазвичай передають на крохмаль, згодовують худобі або залишають для посадки на наступний рік.

Частина врожаю почала псуватися ще влітку – картопля через проливні дощі просто почала гнити прямо в землі.

Якість картоплі і її зовнішній вигляд в цьому році теж знизилися, і фермери змушені опускати ціни на цей овоч.

У південних областях в кінці літа фермери намагалися продати усю картоплю швидше і дешевше, через те, що зберігати її було неможливо.

Експерти стверджують, що в цілому на цінах на картоплю це поки не відіб’ється. І є ще надія на урожай в північних регіонах країни. Там найближчим часом почнуть збирати пізні сорти картоплі.

І тільки після цього стане зрозуміло – чи вистачить української картоплі в цьому році або все ж таки доведеться докуповувати імпортну. А це може викликати зростання цін на картоплю в торгових точках.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×