Купити квартиру в Дніпрі

Україна, Велика Британія та Польща створили Альянс

Україна, Велика Британія та Польща створили Альянс

Україна разом із Великою Британією та Польщею створили тристоронній Альянс, покликаний реагувати на загрози європейській безпеці та посилювати економічну співпрацю між країнами.

Сторони будуть співпрацювати в економічних, торгових, енергетичних питаннях та у боротьбі з дезінформацією.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з державним секретарем Великої Британії Ліз Трасс пресконференції у Києві, повідомляє Укрінформ, передає НСН.

«Сьогодні ми маємо честь і приємність повідомити про започаткування Україною, Великою Британією та Польщею нового тристороннього формату співпраці»,сказав Кулеба.

Альянс

Він додав, що з логістичних причин міністр закордонних справ Польщі Збігнев Рау не зміг бути присутнім сьогодні у Києві, «але дистанційно він з нами».

Кулеба повідомив, що невдовзі на офіційних сайтах трьох зовнішньополітичних відомств з’явиться відповідна спільна заява трьох міністрів закордонних справ.

«У ній, зокрема, йдеться про те, що Велика Британія та Польща стоятимуть пліч-о-пліч з українським народом у зусиллях із захисту суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів. Польща та Велика Британія допомагатимуть нам обороняти нашу державу. Також ми зосередимо свої зусилля на економічній, торговельній, енергетичній співпраці та боротьбі з дезінформації»,зазначив очільник МЗС.

Зокрема партнери будуть приділяти окрему увагу “Кримській платформі”.

Створення Альянсу для тристороннього співробітництва ініціювало Сполучене Королівство. Дмитро Кулеба раніше заявляв, що новий малий союз є частиною стратегії зовнішньої політики України. Очікується, що конкретними діями зміцнюватиметься безпека, аби протистояти викликам з боку Росії.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×