Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Ценная банкнота: 5-гривневую купюру продают за $ 1100 (ФОТО)[:ua]Цінна банкнота: 5-гривневу купюру продають за $1100 (ФОТО)[:]

[:ru]Граждане Украины редко рассматривают бумажные купюры, которые попадают в их кошельки. А зря! Некоторые банкноты стоят огромных денег.

Об этом НСН узнал из сообщения today.ua.

5-гривневые купюры продают по 30 000 гривен. И это не шутка! Просто некоторые бумажные банкноты имеют особенности, которые ценят нумизматы. Так, за денежный знак номиналом 5 гривен продавцы просят более тысячи долларов США, поскольку купюра имеет очень редкий серийный номер – ПЄ1111111.

В объявлении говорится, что ценная банкнота в сносном состоянии. Судя по фотографии, купюра побывала в обороте, у нее имеются загрязнения, и она довольно истрепана.

[:ru]Ценная банкнота: 5-гривневую купюру продают за $ 1100 (ФОТО)[:ua]Цінна банкнота: 5-гривневу купюру продають за $1100 (ФОТО)[:]

По словам специалистов, денежные знаки с редкими серийными номерами действительно имеют большую ценность, и их можно продать гораздо дороже их номинальной стоимости. Но только в том случае, если купюра не была в обороте или очень хорошо сохранилась.

Больше всего ценятся “низкие” серийные номера, которые ниже 1000 или даже 100. Например, 0000010, 0000100.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Редкая удача: банкомат выдал украинцу уникальные ценные гривны (ФОТО)

Как отличить настоящую 200-гривневую купюру от фальшивой: видеоинструкция Нацбанка[:ua]Громадяни України рідко розглядають паперові купюри, які потрапляють в їхні гаманці. А даремно! Деякі банкноти коштують величезних грошей.

Про це НСН дізнався з повідомлення today.ua.

5-гривневі купюри продають по 30 000 гривень. І це не жарт! Просто деякі паперові банкноти мають особливості, які цінують нумізмати.

Так, за грошовий знак номіналом 5 гривень продавці просять більше тисячі доларів США, оскільки купюра має дуже рідкісний серійний номер – ПЄ1111111.

В оголошенні йдеться, що цінна банкнота в пристойному стані. Судячи з фотографії, купюра побувала в обороті, у неї є забруднення, і вона досить пошарпана.

[:ru]Ценная банкнота: 5-гривневую купюру продают за $ 1100 (ФОТО)[:ua]Цінна банкнота: 5-гривневу купюру продають за $1100 (ФОТО)[:]

За словами фахівців, грошові знаки з рідкісними серійними номерами дійсно мають велику цінність, і їх можна продати набагато дорожче їх номінальної вартості. Але тільки в тому випадку, якщо купюра не була в обороті або дуже добре збереглася. Найбільше цінуються “низькі” серійні номери, які нижче 1000 або навіть 100. Наприклад, 0000010, 0000100.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Рідкісна удача: банкомат видав українцю унікальні цінні гривні (ФОТО)

Як відрізнити справжню 200-гривневу купюру від фальшивої: відеоінструкція Нацбанку

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×