Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Товарооборот Украины в первом квартале вырос на 12%[:ua]Товарообіг України у першому кварталі виріс на 12%[:]

[:ru]В первом квартале 2021 года товарооборот Украины вырос на 12,13% по сравнению с аналогичным периодом 2020 году – до 28,83 млрд долл.

Об этом со ссылкой на данные таможни сообщил заместитель министра экономики, торгпред Украины Тарас Качка, передает Экономическая правда, информирует НСН.

“Украинская экономика восстанавливается. Первый квартал этого года показал рост товарооборота по сравнению с кварталом прошлого года на 12,13%.

Хорошая новость – экспорт растет. Первый квартал принес 13,75 млрд долларов, что на 12,03% больше, чем в первый квартал прошлого года”,написал он в Facebook.

“Но также растет и импорт. Не только из-за роста стоимости топлива. Больше импорта потребительских промышленных (группы 84,85, 90) товаров. И главное это больше автомобилей (87 группа).

Это означает, что потребители готовы тратить. Это означает больше собранных налогов. Но это также и минус в нашем торговом балансе, динамика которого пока опережает прошлый год. И больше выбросов в наших городах”,добавил он.

Качка также отметил рост экспорта в ЕС – +17,9 млрд долл за первый квартал этого года по сравнению с первым кварталом прошлого года.

“Экспорт в Китай продолжает расти огромными темпами: в первом квартале этого года по сравнению с первым кварталом 2020 рост на 55,3%”, подчеркнул торгпред.

“И с Китаем, и с ЕС сокращаем отрицательное сальдо”, добавил он.

В то же время при росте товарооборота с Польшей на 16% импорт и экспорт находятся в паритете, отметил торговый представитель Украины.

“Главная движущая сила экспорта – это руда и черные металлы, на которые растут и цены, и спрос. И эта тенденция сохранится”, написал он.

Утка также отметил рост экспорта мебели на 50% – до 247,4 млн долл в январе-марте 2021 года к первому кварталу 2020.

“При этом баланс торговли этими товарами положительный – положительное сальдо составляет 132,7 млн долл”,резюмировал торгпред.

[:ua]У першому кварталі 2021 року товарообіг України виріс на 12,13% порівняно з аналогічним періодом 2020 року – до 28,83 млрд дол.

Про це з посиланням на дані митниці повідомив заступник міністра економіки, торгпред України Тарас Качка передає Економічна правда, інформує НСН.

“Українська економіка відновлюється. Перший квартал цього року показав зростання товарообігу у порівнянні з кварталом минулого року на 12,13%.

Гарна новина – експорт росте. Перший квартал приніс 13,75 млрд доларів, що на 12,03% більше, ніж у перший квартал минулого року”,написав він у Facebook.

“Але також росте і імпорт. Не лише через зростання вартості палива. Більше імпорту споживчих промислових (групи 84,85, 90) товарів. І головне це більше автомобілів (87 група).

Це означає, що споживачі готові витрачати. Це означає більше зібраних податків. Але це також і мінус у нашому торговому балансі, динаміка якого поки випереджає минулий рік. І більше викидів у наших містах”,додав він.

Качка також відзначив зростання експорту до ЄС – +17,9 млрд дол за перший квартал цього року у порівнянні з першим кварталом минулого року.

“Експорт до Китаю і далі зростає величезними темпами: в першому кварталі цього року в порівнянні з першим кварталом-2020 зростання на 55,3%”, підкреслив торгпред.

“І з Китаєм, і з ЄС скорочуємо від’ємне сальдо”, додав він.

У той же час при зростанні товарообігу з Польщею на 16% імпорт і експорт знаходяться в паритеті, зазначив торговий представник України.

“Головна рушійна сила експорту – це руда і чорні метали, на які ростуть і ціни, і попит. І ця тенденція збережеться”, написав він.

Качка також відзначив зростання експорту меблів на 50% – до 247,4 млн дол у січні-березні 2021 року до першого кварталу-2020.

“При цьому баланс торгівлі цими товарами позитивний – позитивне сальдо становить 132,7 млн дол”, резюмував торгпред.

[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×