Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Тарифы для населения: украинцам назвали, какими будут “зимние” цены на газ[:ua]Тарифи для населення: українцям назвали, якими будуть “зимові” ціни на газ [:]

[:ru]Правительство лукавит, когда говорит, что цена на газ и тарифы на тепло в грядущем отопительном сезоне останутся прежними. Тарифы на газ от Нафтогаза выросли. Поэтому цена на газ, по всем законам логики, никак не может остаться прежней.

Об этом заявил в интервью одному из украинских СМИ нардеп от “Батькивщины” Алексей Кучеренко, пишет today.ua, передает НСН.

Алексей Кучеренко, который почти три года занимал пост министра по вопросам ЖКХ, а сейчас в парламенте является заместителем председателя комитета по вопросам энергетики и жилищно-коммунальных услуг, хорошо знает всю подноготную тарифообразования.

Так вот, по словам Кучеренко, Денис Шмыгаль, которому пришлось отвечать в Верховной Раде на вопросы депутатов от оппозиции, твердо стоял на своем: тарифы на газ и тепло для населения не вырастут. Но при этом для предприятий теплокоммунэнерго тарифы станут выше, признал премьер. За счет чего компенсируют рост тарифов – депутаты так и не добились внятного ответа.

При этом все мэры городов сигнализируют в Киев, что тарифы на тепло вырастут, и весьма ощутимо. И никто из них не знает, что с этим делать, потому что компенсаторов этого роста в местных бюджетах нет.

Так, например, в Киевтеплоэнерго уже подсчитали, что стоимость отопления одного квадратного метра столичного жилья (без счетчика тепла) будет составлять 54 гривны. Таким образом, за двухкомнатную квартиру площадью в 60 “квадратов” придется отдать 3240 гривен в месяц. И это – без поставки горячей воды, которая также обойдется в копеечку.

Впрочем, это больше касается жителей городов, которые получают тепло и горячую воду централизованно.

Ранее мы писали: Тарифы на тепло и горячую воду могут взлететь на 30-40%

А ведь есть еще и немало жителей сел, которые получают газ по трубам напрямую в свои жилища и используют его не только для приготовления еды, но и для обогрева своих домов. Такие домохозяйства, даже при большой экономии, тратят зимой около 300-400 кубометров газа.

Таким образом, если взять тариф на газ, который у большинства компаний равен почти 8 гривнам за кубометр, и прибавить к нему тариф на распределение газа, который подбирается к двум гривнам, то фактически получится стоимость газа около 10 гривен за кубометр. Значит зимой таким домохозяйствам придется платить за газ по 3-4 тысячи гривен в месяц. А отапливать придется, как минимум, 5 месяцев.

В итоге получается, что жители частных домов будут вынуждены отдать за газ минимум по 20-24 тысячи гривен за отопительный сезон. Понятно, что пенсионерам такая роскошь не по карману. Да и многим молодым семьям также придется сидеть в холоде.[:ua]Уряд лукавить, коли каже, що ціна на газ і тарифи на тепло в прийдешньому опалювальному сезоні залишаться колишніми. Тарифи на газ від Нафтогазу зросли. Тому ціна на газ, за всіма законами логіки, ніяк не може залишитися незмінною.

Про це заявив в інтерв’ю нардеп від “Батьківщини” Олексій Кучеренко, пише today.ua, передає НСН.

Олексій Кучеренко, який майже три роки обіймав посаду міністра з питань житлово-комунального господарства, а зараз у парламенті є заступником голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, добре знає всі таємниці тарифоутворення.

Так ось, за словами Кучеренка, Денис Шмигаль, якому довелося відповідати у Верховній Раді на питання депутатів від опозиції, твердо стояв на своєму: тарифи на газ і тепло для населення не зростуть. Але при цьому для підприємств теплокомуненерго тарифи стануть вищими, визнав прем’єр. За рахунок чого компенсують зростання тарифів – депутати так і не добилися виразної відповіді.

При цьому всі мери міст сигналізують до Києва, що тарифи на тепло зростуть, і доволі відчутно. І ніхто з них не знає, що з цим робити, адже компенсаторів цього зростання у місцевих бюджетах немає.

Так, наприклад, в Київтеплоенерго вже підрахували, що вартість опалення одного квадратного метра столичного житла (без лічильника тепла) становитиме 54 гривні. Таким чином, за двокімнатну квартиру площею в 60 “квадратів” доведеться віддати 3240 гривень на місяць. І це – без поставки гарячої води, яка також обійдеться в копієчку.

Втім, це більше стосується жителів міст, які отримують тепло і гарячу воду централізовано.

Раніше ми писали: Тарифи на тепло і гарячу воду можуть злетіти на 30-40%

Але ж є ще й чимало жителів сіл, які отримують газ по трубах безпосередньо в свої домівки і використовують його не лише для приготування їжі, але й для обігріву своїх будинків. Такі домогосподарства, навіть при великій економії, витрачають взимку близько 300-400 кубометрів газу.

Таким чином, якщо взяти тариф на газ, який у більшості компаній дорівнює майже 8 гривень за кубометр, і додати до нього тариф на розподіл газу, який підбирається до двох гривень, то фактично вийде вартість газу близько 10 гривень за кубометр. Отже, взимку таким домогосподарствам доведеться платити за газ по 3-4 тисячі гривень на місяць. А опалювати доведеться, як мінімум, 5 місяців.

У підсумку виходить, що жителі приватних будинків будуть змушені віддати за газ мінімум по 20-24 тисячі гривень за опалювальний сезон. Зрозуміло, що пенсіонерам така розкіш не по кишені. Та й багатьом молодим сім’ям також доведеться сидіти у холоді.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×