Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Субсидія на комуналку: кому доведеться повторно подати документи

Субсидія на комуналку: незважаючи на те, що багатьом українцям автоматично перепризначили субсидію, деяким громадянам доведеться повторно подати документи на нове призначення.

Про це НСН дізнався з повідомлення “Сегодня“.

Як розповіла “Фактам” міністр соціальної політики Марина Лазебна, субсидії перепризначали на підставі інформації та результатів верифікації, які є у реєстрах.

“Винятком були випадки, коли необхідно надати або підтвердити ті чи інші дані, які могли змінитися. Наприклад, якщо одержувач субсидії раніше не надавав свої банківські реквізити для перерахування монетизованої субсидії”,наголосила міністр.

Підтвердити право на субсидію мають і ті, хто отримував її за фактичним місцем проживання, а не за місцем реєстрації. Тоді треба підтвердити місце проживання, адже воно могло змінитися.

Також і тим, кому вона призначалася без урахування членів сім’ї, зареєстрованих, але які не проживають за місцем реєстрації. Оскільки з моменту останнього подання документів обставини могли змінитися.

“Цього року було розширено коло людей, які можуть отримувати субсидії. Ми проаналізували практику та включили до переліку загальних підстав призначення субсидії ті випадки, які раніше потребували окремого розгляду та вирішення комісій органів місцевого самоврядування”,зауважила Марина Лазебна.

Йдеться про випадки, коли хтось із членів домогосподарства офіційно працює за кордоном або перебуває за кордоном, але доглядає дитину до трьох років, або є безробітним, але зареєстрований у центрі зайнятості.

Як отримати субсидію?

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону та розраховується на неопалювальний сезон (з 1 травня до 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Громадянин надає:

  • заяву про призначення та надання житлової субсидії;
  • декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Пенсії та субсидії вже можна оформляти по-новому: інструкція

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×