Купити квартиру в Дніпрі

Щоб перемогти рф, треба прихистити в Україні усіх “хороших росіян” – Арестович

арестович

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що українська культура занадто «маленька», щоб перемогти росію і в Україні треба прихистити усіх «хороших росіян», аби вони не стали «ресурсом Європи».

Про це він заявив в ефірі «Фейгін Live», з посиланням на Главком передає НСН.

«Ця проблем проявилася у зв’язку з темою надання громадянства Невзорову… У нас в Україні багато хто хоче збудувати велику країну з маленькою культурою. Маленька культура – це та, яка годиться для маленької моноетнічної держави типу Угорщини. Але Україна – не така країна, у нас полікультурна країна. Уніфікація – якою б не була війна, які б лозунги не звучали, яким би не було б бажання забути якнайбільше російських слів… у нас це все несерйозно, це все на рівні фабрики думок, але тенденція, яка за цим стоїть, потребує особливої уваги», – зауважує Арестович.

«Я, поки я тут щось значу, не дам збудувати з України велику країну з маленькою культурою. Якщо Україна не хоче програти війну, вона не має відмовитись від різноманітності», – наголосив радник ОП.

«Тобто оця містечковість збіднює країну?» – уточнив Фейгін.

«Базовим ресурсом людства є різноманіття. Якщо ми хочемо програти цю війну, ми маємо відмовитись від різноманіття. Я навіть не хочу зараз промовляти реверанси і чергові фрази, які в нас завжди в таких обговореннях звучать, що «звичайно ж, я за українську мову, звичайно ж, вона єдина державна». Я навіть говорити це не буду, ми зразу залишимо ці мантри, які в нас теж вважаються обов’язковими», – іронізує Арестович.

«Якою є велика стратегія України щодо росії? Наші громадяни досі вірять, що можна закритись на ключик і підглядати у щілину із сейфа, зсередини, а що ж там у тій росії відбувається? Ти думаєш, це можливо, маючи 6 тисяч кілометрів кордону з білоруссю і рф по суші і по морю? І 400 років мінімум проживши в одній державі? Стратегія ізоляції від росії перемогти не допоможе. Є тільки грамотна стратегія роботи України з росією, і ця грамотна стратегія передбачає створення альтернативного центру тяжіння для всіх, хто в росії та білорусі тягнеться до світла. А по-друге, проактивні дії для зміни антропотоків на користь України, на користь Києва. Щоб усе, що є у росії розумне, творче, вічне, мало можливість тут прихиститись», – зазначає радник ОП.

«Інакше вони поїдуть в Європу і стануть там людським ресурсом. А в нас скорочується населення. Ми втрачаємо населення під окупацією. Нам що, будуть зайвими толкові люди? Максимально близькі нам за менталітетом, духом, мовою і так далі, які ну точно ближчі до нас, ніж люди будь-якої іншої національності», – сказав Арестович.

Втрати України у війні: Арестович назвав кількість загиблих солдат

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×