Купити квартиру в Дніпрі

Розглядався Янукович, як варіант: на початку війни росія не знала, кого зробити новим “президентом” України – Буданов

Розглядався Янукович, як варіант: на початку війни росія не знала, кого зробити новим "президентом" України - Буданов

Росія на початку повномасштабного вторгнення не знала, кого призначити новим «президентом» України в разі захоплення Києва. Одним із варіантів був президент-втікач Віктор Янукович.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, передає НСН з посиланням на Бабель.

«Можливо, моя відповідь вас здивує, але на момент початку війни росія не ухвалила рішення, кого призначити президентом України. У них було кілька варіантів, хто має стати [президентом], але остаточного не було. Один із найбезглуздіших, як на мене, — це був варіант повернення Януковича»,зазначив Буданов.

Кирило Буданов

Кирило Буданов

За його словами, Януковича дійсно готували до цього, хоча і сам він був не в захваті від такої ідеї. Однак українська розвідка мала про це інформацію.

Видання The Washington Post писало, що під час повномасштабного вторгнення росії в Україну російська федеральна служба безпеки готувала два маріонеткові уряди — на чолі з президентом-втікачем Віктором Януковичем для Києва та його колишніми соратниками для південно-східної України.

Одна група на чолі з Януковичем перебувала в білорусі. Туди він прилетів 7 березня. Після цього Янукович написав відкритого листа Зеленському, в якому закликав його припинити війну, здатися та підписати мирні угоди. Українська розвідка запевняє, що протягом тижня очільник охорони Януковича щонайменше тричі спілкувався зі старшим офіцером фсб, який займався Україною.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×