Купити квартиру в Дніпрі

Росіяни спробують захопити решту Херсонщини та просунутися до Запоріжжя

захопити

Російсько-окупаційні війська можуть готуватися до наступу на півдні України, щоб захопити решту Херсонської області та просунутися в напрямку Запоріжжя.

Про це йдеться в оцінці російського наступу станом на 21 травня, яку зробив американський Інститут вивчення війни (ISW), пише Громадське, передає НСН.

ISW посилається на повідомлення Херсонської ОВА, згідно з яким російські війська поповнюють свої сили у Високопіллі та Архангельському на півночі області в очікуванні активізації бойових дій у районі адмінкордону між Херсонщиною та Миколаївщиною.

Своєю чергою Запорізька ОВА інформувала про високу концентрацію окупантів в Інженерному на південь від Гуляйполя. За оцінками ISW, це може свідчити на те, що російські війська готуються до продовження наступу на Гуляйполе.

Також ISW пише, що банери до 220-річчя створення Таврійської губернії, які з’явилися в окупованому Мелітополі, можуть свідчити про намір росіян перетворити окуповані території на Херсонщині та Запоріжжі на квазіреспубліку на кшталт так званих «Л/ДНР».

Наразі під контролем окупантів перебуває частина Херсонської області, включно з обласним центром, а також частина Запорізької області уздовж Азовського моря, зокрема Мелітополь і Бердянськ. Також тимчасово захоплене місто Енергодар, де розташовується Запорізька атомна електростанція.

Окупанти у великих об’ємах зливають воду з Каховського водосховища

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×