Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Росія розширила список економічних санкцій проти України

Уряд Російської Федерації розширив список залізничної продукції, забороненої для імпорту з України.

Як передає Укрінформ, відповідну постанову опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ, інформує НСН.

Зокрема, заборонено імпорт осей для коліс діаметром 710 мм і більше; колісних пар, коліс діаметром 710 мм і більше, і виливок для таких коліс. Також заборонений імпорт бічних рам візків вантажних вагонів і надресорних балок.

Постанова набула чинності з моменту публікації, 9 лютого.

Як повідомлялося, Міністерство транспорту Росії запропонувало заборонити імпорт українських залізничних коліс наприкінці 2020 року. Причина – попит на колеса на російському ринку став слабшати з четвертого кварталу 2019 року. Це відбулося переважно через збільшення кількості вагонів, які тимчасово не використовуються.

Раніше, 3 червня 2020 року, Євразійська економічна комісія (ЄЕК) повернула антидемпінгове мито в 34,22% на залізничні колеса компанії Інтерпайп українського бізнесмена Віктора Пінчука.

15 жовтня російські вагонні оператори зверталися з листом до віцепрем’єра РФ Андрія Білоусова з проханням не обмежувати імпорт залізничних коліс з України.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×