Купити квартиру в Дніпрі

Підкорила льодовик: 5-річна альпіністка встановила рекорд України

рекорд України

У Рівному дипломом про рекорд України нагородили наймолодшу альпіністку України.

Про це повідомила представниця Книги рекордів Лана Вєтрова на своїй фейсбук-сторінці, пише ШоТам, передає НСН.

Рекордсменкою стала п’ятирічна Олександра Канкрова, яка самостійно підкорила одну з найвищих вершин Сванського хребта Центрального Кавказу — гору Лейла.

рекорд України

Дівчинка нарівні з дорослими витримала суворий 20-денний похід, мала все необхідне гірське спорядження і навіть знала, як поводитися у разі зривів.

5-річна альпіністка стійко подолала на маршруті всі перевали, траверси, брід річки Адиші Чала. За спортивною класифікацією категорія складності маршруту гірського походу — 1 КС, з елементами другої категорії складності.

У гори дівчинка ходить із півторарічного віку, з того часу, як навчилася ходити. Торік вона встигла підкорити три карпатські вершини та чотиритисячник у Грузії.

Як фіксували рекорд України?

Основними вимогами Національного реєстру рекордів до претендентів на цю номінацію є подолання всього маршруту дитиною самостійно у супроводі дорослих. Окрім того, дитина має вміти працювати з альпіністським спорядженням, користуватися ним із дотриманням техніки безпеки.

Як пише Рівне 1, дівчинка каже, підйом їй дався легко. Бо вже більше двох десятків разів піднімалась у гори. Спершу на плечах батьків. З 4-ьох років сама. Зазвичай, це були гори у Карпатах. Підйому на Лайлу передувала тривала підготовка.

Олександра зізнається, зовсім не боялась підніматись на чотирикілометрову вершину. Мріє піднятися на Казбек — це ще одна гора Кавказу, висота якої трохи більше 5 тисяч метрів. Рівнянка сподівається, її мрія здійсниться вже цього року. Каже, обов’язково візьме з собою український прапор, який підніме на вершині.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×