Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Продажа и пользование “липовыми” справками о вакцинации: как будут наказывать украинцев[:ua]Продаж та користування “липовими” довідками про вакцинацію: як каратимуть українців[:]

[:ru]Кабинет министров согласовал законопроект о введении уголовной ответственности за продажу и пользование поддельными COVID-сертификатами.

Об этом со ссылокой на Суспільне  и today.ua передает НСН.

Власти Украины намерены жестко наказывать украинцев, которые окажутся замешанными в подделке сертификата о вакцинации. К уголовной ответственности привлекать будут не только производителей липовых документов, но и тех, кто их покупает.

Соответствующий законопроект был разработан в Министерстве здравоохранения после решения СНБО от 30 июля 2021 “О состоянии национальной системы здравоохранения и неотложных мерах по обеспечению граждан Украины медицинской помощью”. В среду, 22 сентября, документ поддержал Кабмин.

В пояснительной записке к проекту закона сказано, что в Украине увеличивается количество подделок СОVID-сертификатов о прохождении курса вакцинации. Ситуация несет прямую угрозу жизни и здоровью украинцев, поэтому необходимо ввести за производство липовых сертификатов уголовную ответственность.

Документ предлагает дополнить Уголовный кодекс статьей 321 \ 3, которая предусматривает:

  • установление уголовной ответственности за использование заведомо поддельных документов, подтверждающих наличие профилактических прививок в виде штрафа от 17 до 34 тысяч гривен или ограничение свободы до двух лет;
  • установление уголовной ответственности для медицинских работников за внесение ложных сведений в медицинской документации о прививках, в виде штрафа от 34 000 до 68 000 гривен или ограничение свободы до двух лет с лишением права занимать определенные должности;
  • установление уголовной ответственности за изготовление фальшивых документов о вакцинации, в размере штрафа от 85 000 до 170 000 гривен или лишение свободы до 3 лет.

Читайте еще: Обязательная вакцинация в Украине: стало известно, для кого ее хотят ввести [:ua]Кабінет міністрів погодив законопроєкт про запровадження кримінальної відповідальності за продаж та користування підробними COVID-сертифікатами.

Про це з посиланям на Суспільне та today.ua передає НСН.

Влада України має намір жорстко карати українців, які виявляться замішаними в підробці сертифікату про вакцинацію. До кримінальної відповідальності притягати будуть не тільки виробників липових документів, але і тих, хто їх купує.

Відповідний законопроєкт був розроблений в Міністерстві охорони здоров’я після рішення РНБО від 30 липня 2021 року “Про стан національної системи охорони здоров’я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою”. У середу, 22 вересня, документ підтримав Кабмін.

У пояснювальній записці до проєкту закону сказано, що в Україні збільшується кількість підробок СОVID-сертифікатів про проходження курсу вакцинації. Ситуація несе пряму загрозу життю і здоров’ю українців, тому необхідно ввести за виробництво липових сертифікатів кримінальну відповідальність.

Документ пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею 321\3, яка передбачає:

  • встановлення кримінальної відповідальності за використання завідомо підроблених документів, які підтверджують наявність профілактичних щеплень у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень або обмеження волі до двох років;
  • встановлення кримінальної відповідальності для медичних працівників за внесення неправдивих відомостей до медичної документації про щеплення, у вигляді штрафу від 34 до 68 тисяч гривень, або обмеження волі до двох років з позбавленням права обіймати певні посади.
  • встановлення кримінальної відповідальності за виготовлення фальшивих документів про вакцинацію, у розмірі штрафу від 85 до 170 тисяч гривень або позбавлення волі до 3 років.

Читайте ще: Обов’язкова вакцинація в Україні: стало відомо, для кого її хочуть ввести[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×