Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Сообщения о выплатах за вакцинацию: в Украине новая схема мошенничества[:ua]Повідомлення про виплати за вакцинацію: в Україні нова схема шахрайства[:]

[:ru]”ПриватБанк” предупредил украинцев о появлении новой схемы мошенничества — массового доступа (фишинга) к личным данным под видом государственных выплат за вакцинацию от COVID-19.

Об этом НСН узнал из сообщения ТСН.

Как сообщила пресс-служба банка, по данным специалистов, уже зафиксированы случаи, когда клиентам через мессенджеры или электронную почту приходит сообщение о доступных выплатах за вакцинацию на несколько тысяч гривен.

Дальше мошенники предлагают перейти по ссылке на фальшивую страницу сайта и заполнить личные данные и реквизиты банковских карт.

“”ПриватБанк” предупреждает своих клиентов не открывать такие сообщения от мошенников и не реагировать на подобные привлекательные сообщения о денежных компенсациях или выплатах. Также ни в коем случае нельзя вводить свои личные данные или данные платежных карт на поддельных сайтах или мобильных сервисах”,говорится в сообщении.

Напомним, 15 ноября президент Владимир Зеленский заявил, что украинцы, получившие две дозы вакцины от коронавируса, смогут получить через приложение “Дия” по 1 тыс. грн в рамках новой программы поддержки креативного, спортивного и транспортного секторов экономики.

Эти средства можно будет потратить на приобретение абонементов в спортзалы, посещение кинотеатров, театров и т.п. или купить билеты для путешествий внутри страны.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Налоги с «тысячи Зеленского» взиматься не будут – Шмыгаль

На какие музеи в Украине не жалко потратить полученную за вакцинацию 1000 гривен (ВИДЕО)[:ua]”ПриватБанк” попередив українців про появу нової схеми шахрайства – масового доступу (фішингу) до особистих даних під виглядом державних виплат за вакцинацію від COVID-19.

Про це НСН дізнався з повідомлення ТСН.

Як повідомила пресслужба банку, за даними фахівців, вже зафіксовані випадки, коли клієнтам через месенджери або електронну пошту приходить повідомлення про доступні виплати за вакцинацію на кілька тисяч гривень.

Далі шахраї пропонують перейти за посиланням на фальшиву сторінку сайту та заповнити особисті дані та реквізити банківських карток.

“”ПриватБанк” попереджає своїх клієнтів не відкривати такі повідомлення від шахраїв і не реагувати на подібні привабливі повідомлення про грошові компенсації чи виплати. Також ні в якому разі не можна вводити свої особисті дані чи дані платіжних карток на підроблених сайтах чи мобільних сервісах”,йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що українці, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу, зможуть отримати через застосунок “Дія” по 1 тис. грн в межах нової програми підтримки креативного, спортивного й транспортного секторів економіки.

Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів у спортзали, відвідання кінотеатрів, театрів тощо або купити квитки для мандрівок всередині країни.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Податки з «тисячі Зеленського» стягуватися не будуть – Шмигаль

На які музеї в Україні не шкода витратити отриману за вакцинацію 1000 гривень (ВІДЕО)[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×