Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Податковий спецпідрозділ проведе перевірки – покарають тих, хто недоплачує податки

В Україні вже з 1 грудня 2021-го створять спецпідрозділ Державної податкової служби, який в індивідуальному порядку перевірятиме платників податків.

Тих, чиї доходи та витрати не збігатимуться, можуть змусити пояснити джерело походження коштів та дорахувати податкове зобов’язання.

Відповідне нововведення прописано у меморандумі з МВФ, який опублікував Мінфін.

“До 1 грудня 2021 року ми сформуємо спеціальний підрозділ ДПС, який аналізуватиме податкову поведінку індивідуальних платників”,йдеться в документі.

Як розповіли виданню UBR профільні експерти, такий крок – логічне рішенням на тлі запровадження податкової амністії.

Тобто українцям дали шанс легалізувати зароблене в тіні та сплатити невеликий податок (від 5 до 9%). А ті, хто відмовиться добровільно заплатити державі, змушені будуть сплачувати податки за повними ставками.

Наприклад, податок на доходи фізосіб разом із військовим збором становить 19,5%.

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев пояснив, що і зараз є підрозділ податкової, який займається адмініструванням для фізосіб.

Податківці мають аналізувати ту інформацію, яка є в них у розпорядженні, та “робити висновки” про те, чи справді українці сплачують податки з усіх своїх доходів.

Наприклад, якщо людина має велику кількість нерухомості, але при цьому офіційно безробітна або заробляє мінімалку, ймовірно, у неї є тіньовий дохід.

Керівний партнер ЮК “Наказ” Філіпп Орлов вважає, що під час контролю, цілком можливо, будуть задіяні “і інші механізми, аж до “скарг сусідів”. Така практика, наприклад, успішно діє в США.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Обозреватель.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×