Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]”Пойдем в арбитраж”: Шмыгаль заявил, что Украина может подать иск из-за отказа “Газпрома” от транзита газа[:ua]”Підемо в арбітраж”: Шмигаль заявив, що Україна може подати позов через відмову “Газпрому” від транзиту газу[:]

[:ru]Российский “Газпром” поставляет газ в Европу через Украину по условиям транзитного контракта, который действует до 2024 года. Премьер-министр Украины Денис Шмыгаль заявил о готовности подать иск против России в Стокгольмский арбитраж за отказ от транзита через страну.

Об это глава украинского правительства заявил в комментарии РБК-Украина, передает НСН.

По условиям договора, россияне обязались прокачивать не менее 40 млрд кубометров в год через украинскую трубу. Платежи за транзит обязательны, даже если газ физически не будет идти по ГТС.

Шмыгаль заявил изданию, что в случае невыполнения контракта Украина обратится в арбитраж. Премьер-министр уточнил, что если так случится, то “мы снова пойдем в арбитраж и снова будем побеждать”.

Источники РБК-Украина в “Нафтогазе” рассказали, что сумма нового иска составит 7,2 млрд долларов.

Кроме того, компания сможет вернуться к отозванным ранее претензиям к россиянам на 12,2 млрд долларов. Вдобавок поставки газа в обход Украины будут грозить санкциями уже не только оператору “Северного потока-2”, но и конечным потребителям.

Украина посчитала, сколько потеряет от остановки транзита газа из России. Это не менее 1,5 млрд долларов в год.

В России заявили, что “Северный поток-2” планируют достроить в этом году.

Отметим, Денис Шмыгаль назвал “Северный поток-2” экономическим оружием Кремля.[:ua]Російський “Газпром” поставляє газ до Європи через Україну за умовами транзитного контракту, який діє до 2024 року. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про готовність подати позов проти Росії до Стокгольмського арбітражу за відмову від транзиту через країну.

Про це голова українського уряду заявив у коментарі РБК-Україна, передає НСН.

За умовами договору, росіяни зобов’язалися прокачувати не менше 40 млрд кубометрів на рік через українську трубу. Платежі за транзит обов’язкові, навіть якщо газ фізично не буде йти по ГТС.

Шмигаль заявив виданню, що у разі невиконання контракту Україна звернеться до арбітражу. Прем’єр-міністр уточнив, що якщо так трапиться, то “ми знову підемо в арбітраж і знову будемо перемагати”.

Джерела РБК-Україна в “Нафтогазі” розповіли, що сума нового позову складе 7,2 млрд доларів.

Крім того, компанія зможе повернутися до відкликаних раніше претензій до росіян на 12,2 млрд доларів.

До того ж поставки газу в обхід України будуть загрожувати санкціями вже не тільки оператору “Північного потоку-2”, а й кінцевим споживачам.

В Україні порахували, скільки країна втратить від зупинки транзиту газу з Росії. Це не менше 1,5 млрд доларів на рік.

В Росії заявили, що “Північний потік-2” планують добудувати в цьому році.

Зазначимо, Денис Шмигаль назвав “Північний потік-2” економічною зброєю Кремля.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×