Купити квартиру в Дніпрі

На Донбасі під обстріл потрапили нардепи і журналісти

обстріл

У зоні ООС на Донбасі потрапила під обстріл група урядовців, народних депутатів і журналістів світових та українських ЗМІ.

На Донбас, зокрема, прибули: секретар РНБО Олексій Данілов, віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук, голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, заступник головнокомандувача Збройних сил Євген Мойсюк.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони, передає НСН.

За дорученням президента Володимира Зеленського, посадовці мали побувати на лінії зіткнення — передусім у тих місцях, які за останні дні постраждали від обстрілів бойовиків.

Згодом речниця «Слуги Народу» Юлія Палійчук написала, що на одній із позицій посадовці та журналісти потрапили під обстріл. Їх евакуювали в укриття. Інформації про постраждалих немає.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, який перебував серед депутатів, записав відео, на якому повідомив, що група знаходилася біля позицій ЗСУ у Новолуганському, коли стався обстріл, «сховалися у бліндажі».

У Міноборони казали, що ця поїздка українських посадовців має продемонструвати відсутність будь-яких агресивних намірів з боку України й надіслати сигнал мешканцям тимчасово окупованих територій, що Україна чітко дотримується своїх зобов’язань і виступає за політико-дипломатичний сценарій розв’язання конфлікту.

Раніше Палійчук повідомляла, що на Донбас, окрім інших, прибули також народні депутати Юрій Мисягін і Мар’яна Безугла. За її словами, посадовці проведуть на Донбасі моніторинг безпекової ситуації, поспілкуються з військовими, а також передадуть закуплені напередодні дрони.

Доповнення: З’явилося відео, як артилерія бойовиків російських гібридних сил обстріляла 19 лютого після обіду Новолуганське, коли там з візитом перебував керівник МВС України Денис Монастирський і група міжнародних журналістів.

Бойовики на Донбасі розміщують заборонену військову техніку

Що робити, якщо в Україні зникне мобільний зв’язок та інтернет

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×