Купити квартиру в Дніпрі

Падіння ракети у Польщі – чим обернеться інцидент для України

ракети у Польщі

Чим може обернутися для України інцидент з вибухом ракети у Польщі, які можливі сценарії розвитку подій.

Свою думку озвучив “Телеграфу” Сергій Гармаш, передає НСН.

Якщо навіть після завершення незалежного розслідування буде доведено, що вибух ракети в Польщі стався через помилковий пуск української ракети ППО, це ніяким чином не вплине на українсько-польські стосунки, а також на питання продовження військової підтримки Києва з боку Польщі і НАТО у війні проти росії.

Такий прогноз дав експерт, журналіст Сергій Гармаш (який був представником України в ТКГ по Донбасу), оцінюючи можливі наслідки для росії та України після вчорашнього масованого ракетного удару по українській території з боку росії та падіння ракети у польському населеному пункті Пшеводів, що неподалік українського кордону.

“Ніхто досі достеменно не знає, що це була за ракета. І в дійсності НАТО не може зараз приймати якихось рішень, висновків, поки немає точної інформації, по-перше, що це за ракета, а по-друге, хто її запустив. Тому що теоретично могли випустити російську ракету. Ще не можна такого виключати. Це дійсно могла бути і наша ракета, наших ППО, як суб’єктивний фактор — щось не спрацювало і вона не туди полетіла. Як, наприклад, було в Ірані, коли там збили наш літак”, каже експерт.

Тож, за його словами до завершення офіційного розслідування оцінювати щось є передчасним і неправильним.

“Єдине, що можна теоретизувати, наприклад, якщо це російська ракета і випущена вона рф, то думаю, НАТО не буде вступати у війну, а цей запуск буде оцінений як помилковий. Якби НАТО хотів вступити у війну, блок міг би знайти для цього привід. Нагадаю, що НАТО це 29 країн. Будь в якому випадку такі рішення приймаються колегіально, і навряд чи всі країни Альянсу підтримають таке рішення. Тому в кращому випадку нам нададуть додаткові системи ППО. Можливо, ще допоможуть зброєю. На нашому боці буде польська громадськість, а можливо, і не тільки. В принципі, це можна вважати (як би цинічно це не звучало) позитивним фактором для нас”, пояснює Гармаш.

За оцінкою експерта, якщо після розслідування все ж таки виявиться, що це була українська ракета ППО, “то не припускаю, що ми навмисно вдарили по Польщі, щоб спровокувати вступ до НАТО”.

“Якщо це помилка нашого ППО, то всім зрозуміло, що її не було, якби не було масованих обстрілів росією. Оскільки в цей час рф як раз обстрілювала нашу територію, саме Львівську область, то цілком природно, що можлива така помилка внаслідок суб’єктивного фактору. Думаю, що це ніяк не вплине на наші стосунки з поляками і взагалі з НАТО”, резюмує він.

Джерело: Телеграф

В Польщі могла впасти ракета української ППО – ЗМІ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×