Купити квартиру в Дніпрі

“Оточити Україну військами”: Міноборони озвучило сценарій агресії Росії

"Оточити Україну військами": Міноборони озвучило сценарій агресії Росії

Міністр оборони України Олексій Резніков озвучив сценарій Росії зі вторгнення в Україну. Він заявив, що рівень загрози високий.

Водночас Резніков стверджує, що українські військовослужбовці готові до різних сценаріїв.

Про це він сказав на брифінгу 21 лютого, який транслював «Укрінформ», пише Громадське, передає НСН.

«Ми в жодному разі не применшуємо загрозу. Її рівень реально високий. Але ми здійснюємо прогнозування всіх сценаріїв, обираючи нашу тактику поведінки»,стверджує глава Міноборони.

За його словами, зараз РФ намагається втілити сценарій, за яким спробує буквально оточити Україну військами — від Бреста до Таганрога по суходолу, на двох морях та в анексованому Криму — і позначити активність на тимчасово окупованій частині Молдови, у Придністров’ї.

Також планується, що на тлі цього російські війська влаштують загострення на сході України. І все це буде супроводжуватися іншими засобами тиску: кібератаками, мінуваннями цивільних об’єктів, спробами влаштувати заворушення під різними приводами тощо.

«Мета цих дій — розхитати Україну зсередини, щоб змусити до капітуляції, щоб ми змінили політичний курс і відмовилися від європейської та євроатлантичної перспективи, а врешті-решт — втратили нашу з вами незалежність»,пояснив Резніков.

Що відбувається зараз?

Наразі російські війська активно маневрують біля українських кордонів, зокрема в Криму, кораблі рухаються в Чорному й Азовському морях. Була спроба заблокувати все Азовське море і доступ до українських портів на Одещині.

«Але це їм не вдалося. Зараз під приводом участі в навчаннях до Азовського моря ввійшли три великі десантні кораблі та 5 бойових кораблів і катерів інших класів, зокрема один ракетний катер»,повідомив Резніков.

Він також вказує на загострення ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил, починаючи з 17 лютого. За останні дні бойовики пошкодили 4 навчальні заклади і 5 об’єктів цивільної інфраструктури.

За даними міністра, російські підрозділи поблизу кордонів України наразі налічують 127 тисяч людей наземного компонента, з морською та авіаційною компонентою — 147 тисяч.

Резніков каже, що Україна не бачить відведення військ і зменшення кількості військових. Мовляв, ті частини, які зараз у русі, можуть дуже швидко повернути до попередніх місць чи перекинути на іншу ділянку.

Міністр також зауважив, що російські війська, як і прогнозували в Україні, не залишать Білорусь після навчань. Так само, зауважив він, не стали сюрпризом «раптові» навчання у Придністров’ї.

Загострення на Донбасі

Починаючи з 17 лютого в зоні бойових дій на Донбасі значно збільшилася кількість обстрілів. Так, минулої доби, 20 лютого, бойовики 80 разів порушували режим припинення вогню, один український військовий дістав поранення.

Через регулярні обстріли штаб ООС оголосив про призупинення роботи КПВВ «Щастя» з 8 ранку 20 лютого і на період існування загрози.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що Росія готує теракти на окупованих територіях Донбасу, жертвами яких мають стати мирні жителі.

РФ готує провокації, щоб ввести “миротворців” – головнокомандувач ЗСУ

Бойовики “Л/ДНР” почали “мобілізувати” неповнолітніх – Денісова

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×