Купити квартиру в Дніпрі

Обмін полоненими. Стало відомо, що буде з командирами “Азовсталі”

Обмін полоненими. Стало відомо, що буде з командирами "Азовсталі"

21 вересня, пізно ввечері відбувся масштабний обмін полоненими. З російського полону Україна звільнила 215 українських воїнів, серед яких 108 бійців “Азову”.

З російського полону повернулись командири оборонці “Азовсталі” — командир полку “Азов” Дениса Прокопенко “Редіс”, заступник командира полку Святослав Паламар “Калина”, командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський “Волина”, командир Денис Шлега і командир Олег Хоменко.

Обмін полоненими. Стало відомо, що буде з командирами "Азовсталі"

Обмін полоненими. Стало відомо, що буде з командирами "Азовсталі"

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні вночі 22 вересня, передає НСН.

“Україна домовилася з Туреччиною – я говорив про це президентом Ердоганом – що п’ятеро наших командирів, які звільняються з полону, будуть перебувати у повній безпеці, у комфортних умовах та під особистою протекцією президента Туреччини. На якийсь час – до кінця війни. Але ми забезпечимо їх сім’ям можливість з ними бачитися”,пояснив Зеленський.

Обмін полоненими. Стало відомо, що буде з командирами "Азовсталі"

Він назвав імена цих героїв:

  • Сергій Волинський,
  • Святослав Паламар,
  • Денис Прокопенко,
  • Олег Хоменко,
  • Денис Шлег.

Засновник та перший командир полку “Азов” Андрій Білецький повідомив, що командири вже на волі, але в третій країні, куди прибули згідно з домовленостями про обмін. Деякий час вони перебуватимуть там, каже Білецький.

“Щойно мав розмову по телефону з “Редісом”, “Калиною” та “Апісом” — всі мають бойовий настрій та навіть рвуться до бою. Чергове підтвердження, що АЗОВ — СТАЛЬ”,написав Білецький.

Раніше НСН публікував повний список звільнених 21 вересня українських захисників.

Серед них – знаменита “Пташка” Катерина Поліщук – парамедик Національної гвардії України, вагітна медик Мар’яна Мамонова, Олег Хоменко, командир комендантської роти, яка безпосередньо здійснювала командування обороною “Азовсталі” та багато інших героїв.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×