Купити квартиру в Дніпрі

НКРЕКП ухвалена рішення щодо вартості газу до травня

НКРЕКП ухвалена рішення щодо вартості газу до травня

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), дозволила ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” як постачальникові “останньої надії”(ПОН) забезпечувати газом своїх побутових клієнтів за ціною його базової річної пропозиції як “звичайного” постачальника – 7,96 грн/куб.м.

Відповідну постанову ухвалено на засіданні регулятора у вівторок увечері, передає НСН з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Згідно з постановою, такі умови діятимуть з 1 вересня цього року і для побутових споживачів, уже внесених до реєстру клієнтів ПОН, і для майбутніх. Термін дії цих умов – 1 травня року, що йде за роком, у якому буде припинено або скасовано воєнний стан в Україні.

“Це прямі норми закону. Так ми захищаємо споживачів. Вважаю, що ми не можемо не ухвалити цю постанову. Щоб не було ніяких хвилювань”,зазначив під час засідання член НКРЕКП Валерій Тарасюк.

За даними комісії, озвученими на засіданні, ціна газу від ПОН, що розраховується за спеціальною формулою, коливається від 100 до 200 грн/куб. м.

НКРЕКП ухвалена рішення щодо вартості газу до травня

Ініціатором ухвалення постанови стала сама ГК “Нафтогаз України”, що виконує функції ПОН.

Як повідомлялося, ціна постачань ПОН уже була прирівняна наказом Міненерго до базової річної пропозиції ГК “Нафтогаз України” з 1 травня 2022 року, коли він прийняв 8,8 млн побутових споживачів, більшість із яких раніше обслуговувалася постачальниками, які працюють під брендом “Твій Газзбут” (вони не змогли укласти відповідні договори з “Нафтогазом”). Згодом споживачі ПОН були переведені на ГК “Нафтогаз України” як “звичайного” постачальника.

Термін дії прирівняної ціни ПОН до ціни базової річної пропозиції “Нафтогазу” минув 31 серпня.

Нафтогаз пояснив вимогу двічі сплатити за газ

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×