Купити квартиру в Дніпрі

Нардепи пропонують дати право командирам розстрілювати дезертирів. ОНОВЛЕНО

розстрілювати дезертирів

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується дозволити командирам розстрілювати дезертирів під час воєнного стану та в умовах бойової обстановки.

Про це повідомляє Сегодня у вівторок, 24 травня, передає НСН.

Авторами відповідного документа виступили нардепи “Слуги народу” Мар’яна Безугла, Олександр Аліксійчук, Олександр Бакумов, Сергій Гривко, Галина Третьякова, Віталій Войцеховський, Георгій Мазурашу, Олександр Федієнко.

Потрібно зазначити, що командири і зараз мають право застосовувати зброю проти порушників статуту, але редакція чинного закону містить уточнення – “не призводячи до смерті військовослужбовця”. З нової версії цей рядок хочуть прибрати.

Відомо, що законопроєкт уже пройшов слухання в профільному комітеті Ради. Його радять прийняти за основу і в цілому. Хоча є нюанс: пропонується уточнити, що командир має право ліквідувати дезертира на місці тільки в тому випадку, коли є реальна загроза життю командира чи комусь із його підлеглих.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що прийняття цього закону дозволить “припиняти кримінальне правопорушення… пов’язане з непокорою, опором або загрозою начальнику, застосуванням насильства, самовільним звільненням з бойових позицій та певних місць дислокації військових частин (підрозділів) у районах виконання бойових завдань і скоєне військовослужбовцем в умовах воєнного стану”.

Оновлення 15.50

Як стало відомо сьогодні, 24 травня, скандальний законопроєкт було відкликано.

Нардепи пропонують дати право командирам розстрілювати дезертирів. ОНОВЛЕНО

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×