Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]”Нафтогаз” повысил цену на газ по месячному тарифу[:ua]”Нафтогаз” підвищив ціну на газ за місячним тарифом[:]

[:ru]Газопоставляющая компания “Нафтогаз Украины” повысила розничную цену на газ по месячному тарифу почти до 12 гривен.

Об этом сообщает LB.ua , передает НСН .

На  сайте предприятия сообщается, что стоимость кубометра в тарифном плане “Месячный” составляет 11,94 грн, тогда как по годовому тарифу население до мая 2022 года будет получать газ по 7,96 грн.

“Цена на газ в тарифном плане «Месячный» обусловлена ​​ситуацией на европейском рынке, где цены на газ являются одними из самых высоких за последние 4-5 лет, и по состоянию на начало июня продолжали расти. Украина импортирует 30% от общих объемов потребления, поэтому цены на газ формируются, исходя из динамики цен на европейских торговых площадках. В среднем на начало июня цены на газ в Европе достигали 25,9 евро / МВт-ч, что чуть более 270 долларов за тысячу кубометров “, заявила ГК” Нафтогаз “.

Причинами подорожания газа компания считает искусственные ограничения на поставки со стороны России с целью создания давления для завершения строительства газопровода “Северный поток-2”, а также высокие цены на сжиженный газ в Азии.

Компания подчеркивает, что тарифный план “Месячный” является индикативным, подключение к нему возможно только по желанию клиента.

Напомним, что до мая “Нафтогаз” продавал газ по 6,86 грн по месячному тарифу, но с 1 мая все газоснабжающие компании должны были перевести бытовых потребителей на годовые тарифы с фиксированной ценой.

Большинство крупных газоснабжающих компаний установили летнюю цену на уровне около 8 гривен за кубометр, а в целом размер годового тарифа у разных поставщиков колеблется от 7,80 гривны до 13,50 гривны.[:ua]Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” підвищила роздрібну ціну на газ за місячним тарифом майже до 12 гривень.

Про це інформує LB.ua, передає НСН.

На сайті підприємства повідомляється, що вартість кубометру у тарифному плані “Місячний” становить 11,94 грн, тоді як за річним тарифом населення до травня 2022 року отримуватиме газ по 7,96 грн.

“Ціна на газ у тарифному плані «Місячний» обумовлена ситуацією на європейському ринку, де ціни на газ є одними з найвищих за останні 4-5 років, і станом на початок червня продовжували зростати. Україна імпортує 30% від загальних обсягів споживання, тому ціни на газ формуються, виходячи з динаміки цін на європейських торгових майданчиках. У середньому на початок червня ціни на газ у Європі сягали 25,9 євро/МВт-год, що трохи більше 270 доларів за тисячу кубометрів”,заявила ГК “Нафтогаз”.

Причинами подорожчання газу компанія вважає штучні обмеження на поставки зі сторони Росії з метою створення тиску для завершення будівництва газогону “Північний потік-2”, а також високі ціни на скраплений газ в Азії.

Компанія підкреслює, що тарифний план “Місячний” є індикативним, підключення до нього можливе лише за бажанням клієнта.

Нагадаємо, що до травня “Нафтогаз” продавав газ по 6,86 грн за місячним тарифом, але з 1 травня всі газопостачальні компанії повинні були перевести побутових споживачів на річні тарифи з фіксованою ціною.

Більшість великих газопостачальних компаній встановили річну ціну на рівні близько 8 гривень за кубометр, а загалом розмір річного тарифу у різних постачальників коливається від 7,80 гривні до 13,50 гривні.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×