Купити квартиру в Дніпрі

На заході України створили табір для військовополонених росіян

табір для військовополонених

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що в Україні створили табір для військовополонених із росії. Він розташований в одній із західних областей України.

Про це НСН дізнався з повідомлення Цензор.Нет.

«Ми створили спеціальний табір для військовополонених на заході України, де утримуються ті, щодо яких немає найближчих очікувань щодо обміну»,сказав міністр.

На заході України створили табір для військовополонених росіян

За його словами, росіян, які тільки потрапили до полону або є плани їх обміняти, розміщують в установах Мінюсту.

Малюська зазначив, що рівень утримання військовополонених «трохи краще, ніж утримання ув’язненого чи засудженого»: у них є доступ до Червоного Хреста, краще харчування та засоби гігієни.

Раніше міністр розповів, що щомісяця на харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі для одного військовополоненого потрібно 3000 гривень. Плюс витрати на медичне обладнання, ліки і зарплату персоналу.

За його словами, такі витрати на утримання полонених виправдані, адже умови для них мають відповідати Женевській конвенції.

«Ще раз наголошу: ми – цивілізована країна, а це зобов’язує тримати себе у руках та робити все у межах міжнародних норм, не дозволяючи собі опускатися до рівня ворога, який перебуває за межами цивілізації. Зараз усі ми є свідками роботи об’єднаної цивілізації в рамках верховенства права проти варварів, які такими правилами гребують»,сказав Малюська.

В Україні ліквідовано найкровожерливішого бурята-вагнерівця Ваху – подробиці

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×