Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Міжнародний фонд заснував стипендії для україномовних YouTube-блогерів, можна отримати до 120 тис грн

Міжнародний фонд «Відродження» хоче підтримати виробників якісного україномовного відеоконтенту у Youtube та допомогти у створенні роликів, що просуватимуть ідеї критичного мислення та раціонального погляду на світ та події в ньому.

Про це мовиться на сайті організації, передає НСН.

Фондом було оголошено про стипендію, розмір якої буде варіюватися від 50 до 120 тис гривень і буде залежати від популярності каналу, запропонованого бюджету і змісту заявки. На участь у програмі можна податися до 28 лютого 2021 – для цього необхідно залишити заявку на сайті фонду.

Пріоритетною платформою для програми є YouTube, але розглядатимуть також заявки від блогерів, які публікують свої відео в TikTok та Instagram. Фонд зазначає, що канал має популяризувати критичне мислення, а погляди повинні збігатися з цінностями демократії.

Вимоги до учасників:

  • Наявність україномовного каналу з відеоконтентом;
  • Вік каналу не менше ніж 6 місяців;
  • Тематика каналу корелює з темами критичного мислення та раціонального погляду на світ;
  • Цінності каналу збігаються з цінностями демократії та відкритого суспільства;
  • Канал розміщує лише авторський контент і використовує продукти чужого авторського права лише на умовах fair use.

Зазначаєтьсчя, що велика кількість підписників, наявність активної спільноти та середовища донатерів не є обов’язковими, але будуть розглядатися як переваги під час розгляду заявок.

Міжнародний фонд «Відродження» не обмежує тематику відео, що можуть бути створені на кошти стипендій, проте вони мають корелювати з темами розвитку та популяризації критичного мислення, протидії маніпуляціям, популяризації науки, аналізу інформації тощо.

Стипендію можна буде витратити на послуги зйомок, монтажу, моушндизайну тощо, закупівлю недорого обладнання, оплату подорожей, що необхідні для зйомки відео, рекламу в соцмережах (окрім російських, включно і Telegram).

Не можна витрачати стипендію на:

  • Закупівлю дороговартісного обладання (більше 50 тис. грн загалом);
  • Рекламу у російських соціальних мережах, рекламні інтеграції в Telegram;
  • Придбання товарів або закупівлю послуг, які не пов’язані із створенням відеоконтенту;
  • Оплату послуг або товарів, які не будуть підтверджені документально.

Комісія розглядатиме заявки до 15 березня, після чого буде етап співбесід із відібраними блогерами. Всього планують надати 4-8 стипендій. Результати конкурсу оголосять не пізніше 31 березня 2021 року.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×