Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Легализация медицинской марихуаны в Украине: в Раде готовят закон[:ua]Легалізація медичної марихуани в Україні: у Раді готують закон[:]

[:ru]В Украине готовятся к легализации медицинской марихуаны. Профильный комитет Верховной рады почти завершил работу над общим документом о легализации.

Об этом сообщила в комментарии РБК-Украина член парламентского комитета по вопросам здоровья нации Ольга Стефанишина, передает НСН.

Она является и автором одного из законопроектов. Документ, который готовит комитет, выписан на базе четырех ранее внесенных законопроектов.

Он будет регулировать использование лекарств на основе медицинского каннабиса, контроль за их применением и производство этих препаратов в Украине.

Следить за оборотом и использованием средств из марихуаны должны будут и Минздрав, и МВД.

Минздрав планирует решить вопрос легализации через постановление, а потому торопиться с законопроектом ненужно, сообщил источник издания в монобольшинстве.

Напомним, Кабинет министров Украины разрешил некоторые препараты на основе каннабиса.

Об этом мы писали здесь: В Украине легализовали препараты на основе медицинского каннабиса: какие именно

Отметим, в начале 2021 года в Министерстве внутренних дел сообщали, что ведомство не намерено препятствовать легализации медканнабиса в стране.[:ua]В Україні готуються до легалізації медичної марихуани. Профільний комітет Верховної ради майже завершив роботу над спільним документом про легалізацію.

Про це повідомила в коментарі РБК-Україна член парламентського комітету з питань здоров’я нації Ольга Стефанишина, передає НСН.

Вона є і автором одного із законопроектів. Документ, який готує комітет, виписаний на базі чотирьох раніше внесених законопроектів.

Він буде регулювати використання ліків на основі медичного канабісу, контроль за їх застосуванням і виробництво цих препаратів в Україні.

Стежити за обігом та використанням коштів з марихуани повинні будуть і МОЗ, і МВС.

МОЗ планує вирішити питання легалізації через постанову, а тому поспішати з законопроектом непотрібно, повідомило джерело видання в монобільшості.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України дозволив деякі препарати на основі канабісу.

Про це ми писали тут: В Україні легалізували препарати на основі медичного канабісу: які саме

Зазначимо, на початку 2021 року в Міністерстві внутрішніх справ повідомляли, що відомство не має наміру перешкоджати легалізації медканабісу в країні.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×