Купити квартиру в Дніпрі

“Ледь не доходило до бійки” – Арахамія розповів, як проходили переговори з росіянами

"Ледь не доходило до бійки" - Арахамія розповів, як проходили переговори з росіянами

Голова фракції “Слуга народу”, очільник української делегації на переговорах з рф Давид Арахамія поділився, як проходили переговори з росіянами.

Росіяни постійно вели розвідку, робили психологічні портрети учасників делегації з України. Про це Арахамія розповів під час інформаційного телемарафону, передає НСН з посиланням на ТСН.

“Нас було там п’ять чи шість людей, які сиділи за столом, в них теж було п’ять чи шість людей. А позаду від них було десь 30 людей, хтось з них робив наші психологічні портрети, хтось наглядав, якась розвідка була. А ми приїхали, просто сіли і позаду нас нікого немає”,пригадав Арахамія.

Окрім цього, росіяни вдавалися до провокацій, виводили з рівноваги українську делегацію, щоб отримати перевагу.

За його словами, було важко стримувати емоції, декілька разів українська сторона брала перерву, коли бачили, що зараз може початись лайка чи бійка.

“У нас війна, люди гинуть, дуже важко стримати емоції. Ми декілька разів ставали зі столу в різні раунди перемовин, коли ми бачили, що зараз може початись лайка чи бійка. Я брав тайм-аут, казав “стоп”, йшли в бекрум, ми там сиділи, спілкувались, казали, що не можна давати перевагу емоціям”, розповів він.

"Ледь не доходило до бійки" - Арахамія розповів, як проходили переговори з росіянами

Тепер же успіх на переговорах з рф залежить від здобутків на фронті.

“Перший етап ми точно перемогли, вони це визнають, зараз у нас йде другий етап. Ми зараз на паузі. Чому ми на паузі? Тому що це залежить від успіхів Збройних Сил, як тільки будуть успіхи, я думаю, що переможемо і в другому етапі”,підсумував він.

Арахамія зазначив, що останнім часом побільшало сигналу про “промацування грунту” рф на рахунок відновлення переговорів.

“Я пов’язую це з тим, що наші Збройні сили показують гарні успіхи і з тим, що в Криму починають якісь події відбуватися. Вони бачать, що так і немає можливості Херсонську, Запорізьку області нормально окупувати, як це вони зробили на Донбасі. Вони бачать, що люди відмовляються співпрацювати з (окупаційною) владою… І вони розуміють, що з цим багато проблем і хочуть знайти… момент для того, щоб переговорна позиція була сильнішою”,зазначив депутат.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×