Купити квартиру в Дніпрі

Колаборант Стремоусов загинув – пишуть російські ЗМІ

Стремоусов загинув

Один з ватажків так званої окупаційної “адміністрації” Херсона Кирил Стремоусов загинув. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Джерела пропагандистського видання Readovka 9 листопада повідомили про смерть Стремоусова, передає НСН.

Деякі російські телеграм-канали пишуть, що він загинув у ДТП біля Генічеська.

У пресслужбі так званої окупаційної “адміністрації” Херсонської області підтвердили смерть Стремоусова, передають росЗМІ.

Наразі інформація потребує підтвердження.

Колаборант Стремоусов загинув - пишуть російські ЗМІ

Пізніше гауляйтер тимчасово окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо підтвердив смерть свого заступника Кирила Стремоусова.

Чим відомий Стремоусов?

Стремоусов народився на Донеччині. Вищу освіту здобув у Тернопільській академії народного господарства. До війни у різний час займався бізнесом, був чиновником і блогером.

Під час Євромайдану він заснував організацію на підтримку Віктора Януковича. Організовував проросійські мітинги в Херсоні. Позиціював себе як «активіст та громадський діяч», інколи відрекомендовувався «журналістом».

З 2017 по 2019 рік очолював херсонський осередок «Соціалістичної партії України», а після виключення став членом забороненої в Україні проросійської партії «Держава».

Під час пандемії коронавірусу Стремоусов на своєму YouTube-каналі розповідав про «біологічні лабораторії США» в Україні, одна з яких нібито розташована в Херсоні, а також звинувачував владу в поширенні COVID-19. Зрештою його канал заблокували через дезінформацію про коронавірус.

Стремоусов регулярно потрапляв у скандали. Так, у квітні 2018 року група чоловіків напала на працівників СБУ, намагаючись звільнити капітана російського судна «Норд», якого затримали в Азовському морі. За словами нині покійної активістки Катерини Гандзюк, на чолі нападників стояв Стремоусов.

Після повномасштабного вторгнення та окупації Херсона він став ставлеником російської окупаційної адміністрації. Згодом називав себе «заступником губернатора Херсонської області».

У березні Херсонська обласна прокуратура оголосила Стремоусову підозру в державній зраді, скоєній за попередньою змовою групою осіб.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×