Купити квартиру в Дніпрі

Як ВПО будуть отримувати допомогу на проживання у 2023 році

допомогу на проживання

У 2023 році ВПО продовжать отримувати допомогу на проживання. Як це буде відбуватися, пояснили в Мінреінтеграції, передає НСН.

Протягом тижня на гарячу лінію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій звернулося багато внутрішніх переселенців, які занепокоєні, що після Нового року їм припинять виплачувати допомогу.

Як заявила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук на сьогоднішній нараді, присвяченій дотриманню прав ВПО, з 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам буде продовжене.

«Хочу заспокоїти усіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави», уточнила посадовиця.

Як ВПО будуть отримувати допомогу на проживання у 2023 році

Ірина Верещук

Також у Міністерстві звернули увагу, що для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не треба підтверджувати матеріальний стан. Адже допомога на проживання не залежить від отриманого доходу та є безстроковою.

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО згадані виплати – це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Тому допомога має й надалі виплачуватися усім внутрішнім переселенцям, без виключення.

«Рада, що нам вдалося вирішити усі юридичні питання, щоб забезпечити безперебійними виплатами наших переселенців», резюмувала очільниця Мінреінтеграції.

Джерело

До уваги отримувачів соцдопомоги та ВПО – які зміни запроваджено для отримання виплат

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×