Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Как украинцев дурят в супермаркетах: главные схемы обмана покупателей[:ua]Як українців дурять у супермаркетах: головні схеми обману покупців[:]

[:ru]В Украине супермаркеты для того, чтобы привлечь покупателей, делают “скидки” на продукцию, после чего его цена растет, взвешивают товар уже с тарой, указывают неправильные сроки и вместе с рыбой и мясом продают лед.

Всего, как рассказал Oбозревателю исполнительный директор Союза потребителей Украины Максим Несмиянов, есть четыре главных схемы обмана покупателей, передает НСН.

Разница в цене на весах в зале, которые взвешивают товар и выбивают ценник, и на весах на кассе. Там могут стоять две разные базы цен.

Недодача сдачи. Согласно постановлению Кабмина, все, что меньше 5 копеек, остается магазину. Что больше – нужно отдать покупателю. Но есть кассиры-умельцы, которые умудряются недодать и 70 копеек сдачи. Учитывая поток покупателей, за день набегают не малые суммы.

В отделах уценки много простроченной и испорченной продукции. Уцененными должны быть те товары, срок годности которых подходит к завершению, но не закончился.

Дополнительная тара. Плашка, на которой находится продукт, не должна входить в вес товара. Но бывает, на дорогих продуктах ее взвешивают вместе и включают в стоимость. Если, к примеру, вы покупаете немного сухофруктов, 500 грн/кг, плашка может составлять 10% от веса товара.

Также стоит быть внимательным к весу фасованных товаров, который указан производителем.

“Часто приходишь в супермаркет, на упаковке указано 500 грамм печенья, а по факту там 300 грамм, – говорит Несмеянов. – Это заводской брак, скорее всего, но такие случаи бывают. Потом сложно доказать, что вы не съели эту часть печенья, ведь упаковка была закрыта, а вы приносите открытую”.

Лживая скидка

С одной из таких схем столкнулась журналист Леся Гасыч. На своей странице она опубликовала фото сыра, который после скидки стал гораздо дороже:

“Сильпо научит, как на товаре, где подходит к завершению срок годности, можно не потерять, но еще и наварить. Сыр по обычной цене стоит 239 грн/кг, при минус 50 цена становится 344 грн/кг. В другом магазине еще наклеено перед этим 25%. То есть, это проблема не с одной точкой. Получит на орехи тот, кто криво наклеил скидки?”

Поэтому, чтобы не заплатить лишнего, в магазине стоит быть внимательными. Проверяйте информацию на упаковке, следите за весом и ценой.[:ua]Українцям розказали про головні схеми, за допомогою яких покупців дурять у супермаркетах.

Про це пише Обозреватель, передає НСН.

Супермаркети для того, щоб залучити покупців, роблять “знижки” на продукцію, після чого її ціна зростає, зважують товар вже з тарою, вказують неправильні терміни і разом із рибою та м’ясом продають лід.

Всього, як розповів виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов, є чотири головних схеми обману покупців.

Різниця в ціні на вагах у залі, які зважують товар і вибивають цінник, і на вагах на касі. Там можуть стояти дві різні бази цін.

Недодача решти. Згідно з постановою Кабміну, все, що менше 5 копійок, залишається магазину. Що більше – потрібно віддати покупцеві. Але є касири-умільці, які умудряються недодати і 70 копійок решти. З огляду на потік покупців, за день набігають чималі суми.

У відділах уцінки багато простроченої та зіпсованої продукції. За зниженими цінами повинні бути ті товари, термін придатності яких підходить до завершення, але не закінчився.

Додаткова тара. Плашка, на якій розміщено продукт, не повинна входити у вагу товару. Але буває, що на дорогих продуктах її зважують разом і додають у вартість. Якщо, наприклад, ви купуєте трохи сухофруктів, 500 грн/кг, плашка може становити 10% від ваги товару.

Також варто бути уважним до ваги фасованих товарів, яку вказано виробником.

“Часто в супермаркеті на упаковці вказано 500 грамів печива, а за фактом там 300 грамів, – говорить Несміянов. – Це, найімовірніше, заводський брак, але такі випадки бувають. Потім складно довести, що ви не з’їли цю частину печива, адже упаковка була закрита, а ви приносите відкриту”.

Брехлива знижка

З тим, як дурять у супермаркетах зіткнулася журналістка Леся Гасич. На своїй сторінці вона опублікувала фото сиру, який після знижки став набагато дорожчим:

“Сільпо навчить, як на товарі, де підходить до завершення термін придатності, можна не втратити, але ще і наварити. Сир за звичайною ціною коштує 239 грн/кг, при мінус 50 ціна стає 344/кг. В іншому магазині ще наклеєно перед цим 25%. Тобто це проблема не з однією точкою. Отримає на горіхи той, хто криво наклеїв знижки?”

Тому, щоб не заплатити зайвого, в магазині варто бути уважним. Перевіряйте інформацію на упаковці, стежте за вагою і ціною.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×