Купити квартиру в Дніпрі

Як будуть працювати школи з 1 вересня – інформація по містах

школи

Як під час війни в Україні будуть працювати школи, в яких містах з 1 вересня розпочнеться навчання офлайн.

1 вересня в українських школах традиційно розпочинається навчання, однак цьогоріч через воєнний стан і загрозу ворожих обстрілів відкриється лише 51% шкіл.

Про це передає НСН з посиланням на РБК-Україна.

Як будуть працювати школи з 1 вересня

У Києві на змішаний формат навчання – дистанційний та офлайн – вийдуть 95% шкіл столиці. Решта працюватимуть винятково в онлайн-форматі через недоступність до укриттів на випадок повітряної тривоги.

Серед шкіл, які працюватимуть дистанційно, є також постраждала від ворожих обстрілів у Подільському районі. У закладі освіти триває ремонт.

У Чернігові зруйновано 5 шкіл, 25 із 33 шкіл пошкоджено, проте більш ніж 50% батьків хочуть, аби діти вчилися очно. Міська рада повідомляє, що кількість дітей у місті значно зменшилася. Тому наразі розглядають варіант переведення охочих вчитися очно в придатні для цього школи.

У Львові кожна школа самостійно обирала форму навчання. Однак у міськраді кажуть, що 90% шкіл облаштовані надійними укриттями, а в 10% закладів ще ведуться роботи. Наразі місто Лева готується до навчання в наступному режимі:

  • 1-5 класи – очно
  • 6-10 класи – очно з 1 дистанційним днем
  • 11 класи – змішана форма навчання в залежності від семестру

Більшість шкіл у Луцьку, Івано-Франківську та Тернополі готові до офлайн-формату. Решта повинні знайти альтернативні рішення (укриття в пішій доступності) або забезпечити навчання в дистанційній формі.

Чернівецькі школи відкриються для переважно змішаного навчання. Однак 5 закладів освіти не оснащені укриттями, щоб переховувати велику кількість дітей, тому працюватимуть лише онлайн.

Що стосується Закарпаття, то там відкриються лише 41% шкіл. Область приймає понад 300 тисяч вимушених переселенців, серед яких велика кількість дітей. Важливо, кажуть представники місцевої влади, щоб здобувачі освіти, мали можливість повноцінного навчання.

Як будуть працювати школи з 1 вересня - інформація по містах

Міста, де присутня небезпека через проведення воєнних дій, навчатимуть школярів виключно дистанційно. Серед них Дніпро, Запоріжжя, Харків, Одеса, Миколаїв та Суми.

У центральних областях України ситуація нерівномірна. Так, наприклад, на очне навчання планують виходити Житомир, Кропивницький і Черкаси.

Полтава та Рівне відкривають школи в змішаному форматі, а от Хмельницький навчатиме дітей лише онлайн через відсутність укриттів.

Проте остаточні рішення кожен заклад загальної освіти ухвалюватимете разом із батьками.

Діти з тимчасово окупованих Донецька, Луганську і Херсону здобуватимуть освіту винятково дистанційно. Зараз МОН збирає заявки на технічне забезпечення шкіл.

Що має бути у портфелі школяра на випадок евакуації – рекомендації поліції

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×