Купити квартиру в Дніпрі

Як безробітним отримати субсидію – що потрібно зробити

Як безробітним отримати субсидію - що потрібно зробити

Безробітні українці також можуть отримувати субсидію. Що треба зробити, щоб отримати соціальну підтримку.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі інформаційного телемарафону Єдині новини, передає НСН з посиланням на Факти.

Як отримати субсидію

Для отримання субсидії безробітним українцям потрібно зареєструватися у центрі зайнятості. Це взаємопов’язано з системою призначення фінансової підтримки, під час якої держава враховує доходи громадян.

Як безробітним отримати субсидію - що потрібно зробити

За словами Музиченка, субсидія призначається з огляду на дохід, який члени домогосподарства мали попередні шість місяців.

“Зараз ситуація динамічна, картина доходів сім’ї може змінюватись кардинально у швидкому темпі. Ще на період карантину було передбачено: громадяни, які втратили роботу, зареєструвались в центрах зайнятості та отримують допомогу з безробіття, можуть звернутись та отримати субсидію не з урахуванням доходу за попередні шість місяців, а з урахуванням розміру допомоги з безробіття, яку вони отримували в попередньому місяці”,сказав заступник міністра.

Віталій Музиченко розповів алгоритм дій: у разі втрати роботи громадянин має право звернутися до центру зайнятості та стати на облік. Під час безробіття людина отримуватиме матеріальну допомогу, проте з наявного доходу держава призначатиме субсидію.

Субсидія — це одна з різновидів безповоротної соціальної допомоги від держави малозабезпеченим та соціально незахищеним громадянам (в тому числі й безробітним), яка має цільовий характер. З 2015 року під субсидією мають на увазі компенсацію частини оплати ЖКП.

В Україні хочуть змінити спосіб виплати субсидії на комунальні послуги: що відомо

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×