Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Україні: яка причина

Соціальні мережі Facebook та Instagram можуть перестати працювати в Україні та Європі.

Такий сценарій не відкидають їхні власники з Meta під керівництвом Марка Цукерберга. Про це йдеться у щорічному звіті компанії, який було передано Комісії з цінних паперів та бірж Сполучених Штатів Америки.

У Meta стверджують, що обробка даних на різних континентах має вирішальне значення для її бізнесу як для повсякденної роботи, так і для показу реклами. Однак, нові європейські закони вимагають, щоб дані користувачів зберігалися (і оброблялися) виключно на європейських серверах, пише УНІАН, передає НСН.

«Якщо ми не зможемо передавати дані між країнами та регіонами, в яких ми працюємо або якщо нам буде заборонено обмінюватися даними між нашими продуктами та послугами, це може вплинути на здатність надавати наші послуги»,йдеться у звіті компанії.

Meta вважає, що зможе домогтися нових домовленостей із європейськими регуляторами у 2022 році. А якщо ні, то компанія, ймовірно, більше не зможе пропонувати в Європі ряд значущих продуктів і послуг, включаючи Facebook та Instagram.

Facebook та Instagram

Зараз європейське законодавство щодо персональних даних забороняє Meta зберігати дані європейських користувачів на американських серверах.

Як повідомлялося раніше, після публікації фінансового звіту за 4-й квартал 2021 року вартість акцій компанії Meta, що володіє соцмережею Facebook, впали на 23%.

Через допис у Facebook cуд наклав арешт на квартиру українки

З 11 лютого зміниться вартість популярних тарифів Vodafone

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×