Купити квартиру в Дніпрі

Українцям потрібно підготуватися до труднощів із електропостачанням – “Укренерго”

електропостачанням

Українцям потрібно підготуватися до труднощів з електропостачанням як мінімум у найближчі кілька днів.

Про це повідомив голова НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, інформує НСН із посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Прогнозувати повернення планових відключень ще рано. Нам потрібно підготуватися до кількох важких днів. У нас найбільша ракетна атака, а через день-два починається похолодання, що призводить до підвищення споживання електроенергії”, – сказав Кудрицький в ефірі телемарафону.

У зв’язку з цим очільник Укренерго зазначив, що час для атак був обраний росіянами невипадково, але енергетики знають, що робити.

“Ми перебуваємо в активній стадії подолання наслідків сьогоднішніх атак. По всій Україні відбулися відключення. Ми це зробили, щоб утримати баланс в енергосистемі, щоб запобігти повному знеструмленню нашої країни”, – пояснив він.

Кудрицький зазначив, що на вечір вівторка більше третини споживання обмежено, але “ми працюємо, щоб відновити роботу мережі, роботу деяких електростанцій, щоб стабілізувати ситуацію, і працюватимемо усі наступні дні”.

Водночас він попередив, що перебої енергозабезпечення можуть спричинити перебої з наданням житлово-комунальних та інших послуг, у тому числі теплопостачання та зв’язку, тому зусилля енергетиків спрямовані передусім на запит об’єктів критичної інфраструктури.

Джерело

В Міненерго прокоментували наймасовіший обстріл енергетичної системи України

Долучитися до обговорення
To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×