Купити квартиру в Дніпрі

Держконтроль над Teлеграм: В Україні задумалися над регулюванням роботи мережі

Держконтроль над Teлеграм

Держконтроль над Teлеграм: в українському уряді поки неофіційно, але вже обговорюють впровадження методів регулювання роботи популярної соціальної мережі.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передає НСН з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Telegram створив у собі спільноту, яка закрита від суспільства, тоді як усі медіа, що підпадають під закон “Про медіа”, відкриті, відомі їх власники, є певна звітність тощо. Тому телеграм – це питання, яке потребує реально експертного обговорення”, сказав Ткаченко, відповідаючи на запитання, чи є в міністерства бачення, як поводитися з Telegram з огляду на зростання його популярності.

Міністр зазначив, що плюс цієї соцмережі у швидкому донесенні інформації, зокрема й для населення, яке перебуває на тимчасово окупованих територіях.

“З іншого боку – анонімні телеграм-канали і величезна кількість російських активностей там. Окрім того, у телеграму немає зворотного зв’язку. Який він не був би у фейсбуку чи гуглу, але він є, ми принаймні знаємо, до кого звертатися. До кого звертатися в телеграмі, це питання непросте”, додав він.

новини україни

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко

На запитання, чи буде запроваджено якийсь державний контроль щодо Telegram або заборону, міністр зазначив, що не говорив про заборону, а радше про певне регулювання.

“Тому що телеграм-канали збирають кошти, і ми не знаємо чи платять вони податки – це перше питання. Друге питання – це знов таки з точки зору прозорості, власності, співпраці з суспільством, і розуміння того, у який спосіб ця взаємодія відбувається”, додав Ткаченко.

Водночас міністр зазначив, що так зване регулювання телеграму – поки що перебуває на обговоренні на рівні “давайте поговоримо”.

“Але я думаю, що час настав включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави з Telegram”, наголосив він.

Окрім того, на запитання, чи була вже в міністерства комунікація з Telegram із будь-яких питань, Ткаченко поскаржився, що відомство запрошувало соцмережу до діалогу, але там на контакт не йдуть.

“Їм це не потрібно, тому що вони перебувають повністю поза зоною регулювання. Їм це не цікаво, вони існують у своїй бульбашці. Користуючись нагодою запрошуємо їх до діалогу”, додав міністр.

Що стосується чуток про зв’язок телеграму з російськими спецслужбами, глава відомства заявив, що у влади точної інформації немає.

“Переконатися в тому, що там є ФСБ-шні сліди, чи ще чиїсь, досить непросто. Але той факт, що комунікації з Телеграмом немає, викликає багато запитань і сумнівів”, підсумував Ткаченко.

Ще новини України: Скільки грошей потрібно для щастя одному українцю – дослідження

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×