Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Депутатами стали четверо дітей нардепів у віці до 21 року – рух “Чесно”

За підсумками місцевих виборів-2020 четверо дітей нардепів чинного скликання Верховної Ради у віці до 21 року (1999 року народження або молодше) стали депутатами міських і районних рад.

Про це повідомляє рух «Чесно», передає НСН.

Ростислав Солод (ОПЗЖ) став депутатом Краматорської міської ради, Ярина Ар’єва (ЄС) — Київради, Дмитро Копанчук (“Слуга народу”) — Рудківської міської ради, а Ярослав Вельможний (“Наш край”) отримав мандат депутата Сєвєродонецької районної ради.

19-річний новообраний депутат Краматорської міської ради від ОПЗЖ Ростислав Солод — син двох нардепів чинного скликання, які також представляють ОПЗЖ.

Його мати — нардеп чотирьох скликань, фігурантка антикорупційних розслідувань і гречкосій Наталія Королевська. Батько новообраного депутата — нардеп двох останніх скликань Верховної Ради Юрій Солод, гречкосій, фігурант антикорупційних розслідувань і прогульник засідань.

Депутатами стали четверо дітей нардепів у віці до 21 року - рух "Чесно"

Ростислав Солод і Юрій Бойко

Молодий депутат, серед іншого, задекларував доходи від криптовалюти на суму 24,5 млн доларів. А його грошові активи більш ніж удесятеро перевищують доходи. У новому складі міської ради Солод-молодший увійшов до бюджетної комісії

Депутаткою Київської міської ради від ЄС стала Ярина Ар’єва — дочка нардепа чотирьох скликань Верховної Ради (від “Нашої України” та ЄС), колишнього голови української делегації у ПАРЄ Володимира Ар’єва. Кандидатка отримала 2761 голос (57,8% квоти) і стала однією із двох депутаток — родичів політиків у віковій групі 18–21 рік, які пройшли у раду попри непрохідне місце у списках партії. У Київраді вона увійшла до комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Батько-нардеп стверджував, що його дочка витратила на кампанію лише 500 гривень, а він особисто був проти її рішення балотуватися.

Депутатами стали четверо дітей нардепів у віці до 21 року - рух "Чесно"

Володимир Ар’єв разом із дочкою та дружиною. Джерело — фейсбук-сторінка Наталки Фіцич

Згідно із декларацією, сукупна вартість грошових активів новообраної депутатки — понад 1 млн гривень. У своїй біографії на сайті Київради депутатка зазначила, що працювала аналітиком у ГО “Комітет виборців України” та була активісткою молодіжного крила ЄС “Солідарна молодь”.

20-річний Дмитро Копанчук став депутатом Рудківської міської ради (Львівщина). Він є сином нардепки чинного скликання ВРУ, фігурантки антикорупційних розслідувань Олени Копанчук. У своєму окрузі кандидат набрав 0 голосів. Це означає, що Дмитро Копанчук навіть не скористався можливістю проголосувати за себе. Він потрапив у раду завдяки високому місцю у єдиному списку партії (№ 2).

Депутатами стали четверо дітей нардепів у віці до 21 року - рух "Чесно"

Дмитро та Олена Копанчуки

Згідно із біографією для реєстрації на виборах, Дмитро Копанчук є директором ТОВ “ЕК Рашівка-Псел”, що займається виробництвом електроенергії. До серпня 2019 року компанію очолювала його мати Олена Копанчук.

21-річний безробітний Ярослав Вельможний став депутатом Сєвєродонецької районної ради (Луганщина) від партії “Наш край”. Його батько — нардеп-гречкосій Сергій Вельможний, який потрапив до Верховної Ради у 2019 році як самовисуванець. За Ярослава Вельможного в окрузі проголосували 887 виборців, що дозволило кандидату взяти 229,8% виборчої квоти — найвищий результат за квотою серед кандидатів у віці 18–21 року.

Батько депутата активно агітував за партію на території округу сина у 2020 році, чим піднімав його рейтинг.

До того ж, округ, у якому Сергію Вельможному вдалося здобути мандат нардепа у 2019 році, співпадав із округом його сина на виборах-2020 у районну раду (територія Рубіжанської міської територіальної громади).

Раніше ми писали: ОПЗЖ: як розділені сфери контролю у партії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×