Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Ціни до свят злетять ще на 15%: які продукти варто купувати вже зараз

Ціни на харчові продукти напередодні свят практично завжди йдуть вгору. В першу чергу дорожчає те, що має великий попит.

Також деякі види продуктів дорожчають по сезону – овочі, фрукти, молоко і м’ясо.

Які продукти до новорічного столу варто купувати вже зараз, розповіли експерти в коментарі для Vesti, передає РБК-Україна, інформує НСН.

Експерти відзначають, що за 2021 рік харчові продукти подорожчали в середньому на 30%.

Однак, це ще не межа і в грудні цінники знову поповзуть вгору. Очікується, що вартість продуктів до кінця місяця збільшиться ще на 5-15%.

За прогнозом експертів, очікується подорожчання стандартних продуктів, які використовують для святкового столу – м’яса і молочних продуктів.

“Можна купити вершкове масло, яке підніметься в ціні на 15%. Те ж стосується і вершків. Можна заморозити філе курятини, поки воно коштує близько 130 гривень, а до Нового року воно ще додасть мінімум 10-20 грн. Також можна запастися свининою і яловичиною”,радить ритейлер Валерія Кушнір.

Також фахівці рекомендують запастися яйцями та майонезом, оскільки ціна може підстрибнути майже у два рази.

“Не варто забувати про яйця і майонез. За прогнозами, яйця можуть подорожчати до 40-50 гривень за десяток, зараз за таку кількість в середньому беруть 30 гривень”,говорить експерт.

Також можна заздалегідь купити й делікатеси.

“Вже сьогодні краще запастися делікатесами: сирокопченою ковбасою, хамоном та іншими м’ясними виробами довгого терміну зберігання. Це стосується і сирів, термін зберігання яких дозволяє їм полежати у вас в холодильнику, а не на полицях супермаркету”,додала експерт.

На початку грудня в магазинах починаються різні передсвяткові акції та знижки. Можна за вигідними цінами купити консервований горошок і кукурудзу, крабові палички, морепродукти, червону ікру або рибу.

Експерти радять перед покупкою таких товарів уважно перевіряти дату виготовлення і термін зберігання.

Економіст Юрій Гаврилечко радить також запасатися спиртним, особливо ігристим. У 2021 році в Європі його виробили менше і тому ціни перед святами почнуть рости.

Ціни у грудні виростуть: які продукти подорожчають до новорічних свят

Комуналка у грудні: скільки коштують світло, газ та опалення

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×