Купити квартиру в Дніпрі

Чоловіки, у яких з’явилася третя дитина, можуть бути демобілізовані

Чоловіки, у яких з'явилася третя дитина, можуть бути демобілізовані

Чоловіки, у яких з’явилася третя дитина, мають право на демобілізацію. Сьогодні Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

Як передає НСН, про це повідомив нардеп Гончаренко.

“Рада прийняла мій законопроект, який передбачає, що батьки, у яких третя дитина народилася під час військової служби, мають право на демобілізацію. Співавторами стали народні депутати Костенко та Рахманін”,повідомив депутат ВР.

Законопроєкт прийнятий в цілому конституційною більшістю. За проголосував 331 нардеп.

У чому суть закону і що змінюється?

Ті чоловіки, які мають на утриманні трьох дітей – не підлягають мобілізації. Але якщо батько вступив до лав ЗСУ, а третя дитина народилася вже після цього – раніше він не мав права на демобілізацію.

У перші дні повномасштабного вторгнення багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. Вони мали право призиватись за власним бажанням, але на практиці це працювало не всюди. А деякі, розуміючи колосальну небезпеку, яка нависла над державою, свідомо відмовились від відстрочки – і теж мобілізувались. Але зараз вже мають повертатись до своєї багатодітньої родини.

“Тому я запропонував додати до закону ще одну причину для звільнення з військової служби під час воєнного стану: наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років. Тож, якщо дитина народилась вже під час служби, або сімейні обставини змушують повернутись, то військовий матиме право на демобілізацію”,пояснив Гончаренко.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×