Купити квартиру в Дніпрі

Чоловік попросив строк замість мобілізації – що вирішив суд

мобілізації

Військовозобов’язаний заявив в суді, що не може служити, бо в армії «наробить лиха» та замість мобілізації попросив краще засудити його, передає НСН.

Як зазначено у справі мешканця Вінницької області, у березні 2022 року військово-лікарська комісія визнала його придатним до військової служби. Втім, повістку для отримання мобілізаційного розпорядження на відправлення у військову частину він отримав лише у жовтні 2022 року.

Але у встановлений термін – 11 листопада, призовник не з’явився.

13 грудня працівник територіального центру комплектування особисто провів бесіду з чоловіком, розповів про наслідки відмови від мобілізації та вручив йому ще одну повістку у ТЦК вже на 16 грудня.

Втім, ухилянт і вдруге не з’явився у визначений йому день та час, після чого став фігурантом кримінального провадження за ст. 336 КК (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації).

На суді чоловік визнав свою провину. У своє виправдання він сказав, що ніколи не служив в армії, і буде на фронті тягарем для бойових товаришів. До того ж він морально не готовий брати в руки зброю, і може «наробити лиха» на передовій.

Тому він просить суд не відправляти його на фронт, а замінити покарання умовним строком.

Суд визнав українця винним за ст. 336 КК України. Йому присудили 3 роки позбавлення волі, але при цьому дали відстрочку від покарання з випробувальним строком на 2 роки.

Джерело: sud.ua

Мобілізація в Україні – чи можуть на призовників подати у розшук

Призовники, яким виповнилося 27 років, отримають повістки для проходження медогляду

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×