Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Загроза вторгнення: чи закриють небо над Україною – заява Мінінфраструктури

У Міністерстві інфраструктури надали інформацію щодо того, чи закриють небо над Україною через можливе нове вторгнення Росії.

У Мінінфраструктурі заявляють, що небо над Україною залишається відкритим. Водночас можуть виникати проблеми зі страховими компаніями, але держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає НСН.

Чи закриють небо над Україною?

Перед цим у мережі почала з’являтися інформація, що небо над Україною можуть закрити на тлі російської загрози. У Мінінфраструктури наголосили, що така інформація не відповідає дійсності, а рішення про закриття авіапростору може ухвалити лише держава.

У пресслужбі розповіли, що 13 лютого у Мінінфраструктури відбулася робоча нарада за участі керівництва Офісу президента, Державної авіаційної служби, «Украероруху», аеропорту «Бориспіль» та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень. За результатами наради напрацювали рішення для запобігання подальшому загостренню ситуації, переконують в уряді.

Так, більшість авіакомпаній продовжують працювати без жодних обмежень. Зокрема, наразі 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти з 34 країн світу.

У Мінінфраструктури визнають, що у деяких перевізників виникають складнощі, «пов’язані із коливаннями на ринках страхування». Держава своєю чергою обіцяє підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку. Проводять консультації з міжнародними партнерами та готують відповідні рішення уряду.

“Ринки страхових послуг, так само як і ринки капіталу, є вразливими до інформаційного поля. Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Для цього уряд, Офіс президента та наші міжнародні партнери напрацьовують спільні рішення. У разі потреби держава забезпечить повернення усіх громадян України з-за кордону”,коментує міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

небо над Україною

Про які проблеми зі страховиками йдеться?

Раніше у мережі з’явилась інформація, що міжнародні страхові компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, із 14 лютого хочуть припинити страхувати літаки для польотів над Україною через російську загрозою. Через це літаки будуть вимушені припинити польоти. Але про які саме авіакомпанії йдеться, інформації немає.

Перед цим 13 лютого власник літака (резидент Ірландії), який українська авіакомпанія SkyUp взяла у лізинг, заборонив йому приземлятися на території України. Борт, що летів з португальської Мадейри до Києва, посадили в Кишиневі (Молдова).

А 12 лютого нідерландська авіакомпанія KLM заявила, що зупиняє рейси до України через побоювання нового вторгнення Росії.

А втім, KLM — не єдина авіакомпанія, яка літає в Україну з Нідерландів. Наприклад, WizzAir проводить кілька рейсів на тиждень із міста Ейндговен до Львова, а українські авіалінії літають зі Схіпгола до Києва.

Зустрінемо ворогів Стінгерами, Джавелінами та NLAW – Залужний

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×