Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чи введуть в Україні обов’язкову COVID-вакцинацію для всього дорослого населення

Голова комітету Верховної ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький заявив, що в Україн вводити обов’язкову COVID-вакцинацію всіх дорослих не планують. Вона лише стосуватиметься окремих професій.

Про це НСН дізнався з повідомлення РБК-Україна.

“Є обов’язкова вакцинація для певних професій, але загальнодержавну обов’язкову вакцинацію ми не розглядаємо, таких перспектив немає”,сказав він в коментарі РБК-Україна.

Наразі в Україні щеплення від коронавірусу обов’язкові для співробітників органів центральної влади та місцевих держадміністрацій, а також освітніх установ,

Втім, з 9 грудня до переліку планують додати працівників стратегічних держпідприємств, а також установ, якими керують органи центральної виконавчої влади, та організацій, що надають соціальні послуги.

Однак у МОЗ планують зробити щеплення обов’язковими й для органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств, а також співробітників медустанов.

Як підтвердили РБК-Україна у відомстві, зараз цей проект знаходиться на стадії громадського обговорення.

“Для того, щоб забезпечити виконання найважливіших державних функцій в умовах пандемії, необхідно забезпечити максимальні рівні вакцинації від COVID-19 серед працівників об’єктів критичної інфраструктури”,підкреслили в Міністерстві.

Нагадаємо, МОЗ розширив список професій з обов’язковою вакцинацією.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×