Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Борщ – неправильна страва: названо недоліки національного надбання

Борщ не є стравою з правильним поєднанням білків, жирів і вуглеводів.

Користь супу чи борщу багато в чому залежить від бульйону, тому між м’ясним і кістковим бульйоном краще обирати останній.

Про це розповіла нутриціологиня Наталія Дубовик, пише Обозреватель, передає НСН.

Перші страви не є обов’язковими в раціоні

За її словами, щоденне вживання борщу або “чогось ріденького” – це традиція, а не вимога здорового харчування.

“Перші страви не обов’язкові. Перша страва не складається з правильного поєднання білків, жирів і вуглеводів. Борщ як такий – це, скоріше, національна приналежність. Ми звикли, що ми українці, що ми їмо борщ, для нас це національне блюдо. Тому це невід’ємна частина нашого столу”,зауважила експертка.

Вона запевнила, що для здорового організму байдуже, що ви їсте на обід – борщ, іншу першу страву або стейк.

“Якщо у вас здорова підшлункова залоза і кишечник, то їм абсолютно все одно, будете ви їсти на обід борщ або якийсь гарнір зі складних вуглеводів – каші, рис, гречка, пшоно, пшенична каша – і якийсь стейк, м’ясо, гуляш, рагу і підкріпите це клітковиною. Головне, щоб це було збалансовано і корисно, щоб не було трансжирів і легких вуглеводів”,пояснила Дубовик.

Щодо бульйонів

Вона також поділилася інформацією про бульйони. За словами нутриціологині, і м’ясний, і кістковий бульйон слід варити на повільному вогні, “щоб вода ледве-ледве булькала”. В такому випадку він буде світлим, а концентрація корисних речовин буде максимальною.

“Коли ви починаєте варити або суп, або борщ, вам потрібно зрозуміти: ви хочете жирну страву чи не дуже. Якщо ви любите пожирніше, то шкірку з курки знімати не обов’язково. Якщо любите більш пісне, то бажано обирати пісне м’ясо – грудка або стегно, але без шкіри”,пояснила вона.

У той же час експертка порадила віддавати перевагу кістковим бульйонам за рахунок того, що в них міститься багато колагену.

“Я б рекомендувала готувати страви на кістковому бульйоні. Там дуже багато колагену. Такий бульйон вариться протягом 8-20 годин на дуже повільному вогні, як холодець. Туди можна покласти яловиче коліно, свинячу ногу, домашню або фермерську курку. Якщо є проблеми з суглобами, з шкірою, з шлунково-кишковим трактом, кістковий бульйон – це стовідсоткові ліки, які можуть полегшити стан”,підкреслила вона.

У чому користь і шкода сала для організму людини

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×