Купити квартиру в Дніпрі

Бойовики “ЛНР” заявили, що їхня територія вся Луганська область

"лнр"

Терористи “ЛНР” заявили, що вважають своєю територією всю Луганську область і закликали Україну добровільно відвести війська.

Про це пишуть РИА Новости, передає УП, інформує НСН.

“В рамках законодавства наших республік є закони про держкордон, які говорять чітко про те, що територія Луганської народної республіки – це територія колишньої Луганської області… Є наша територія, окупована українськими військами. Я думаю, що ми маємо закликати Україну відвести війська добровільно”, заявив так званий “віце-спікер парламенту ЛНР” Хорошилов.

За його словами, якщо цього не станеться, то буде ухвалено рішення, яке “дозволить встановити мир та відновити нашу (бойовиків – ред.) територіальну цілісність на всій території Луганської народної республіки”.

Зазначимо, у Держдумі РФ розійшлися думки, в яких межах визнавати ОРДЛО.

Зокрема, голова комітету Держдуми РФ у справах СНД та зв’язків із “співвітчизниками” Леонід Калашников заявив, що Росія може визнати псевдореспубліки “ДНР-ЛНР” у межах Донецької та Луганської областей України.

Водночас заступник голови комітету Радфеду з міжнародних справ Андрій Климов раніше говорив, що Росія визнає так звані “ЛНР” та “ДНР” у межах, які зараз фактично встановлені.

Нагадуємо:

Після 8 років агресії проти України президент Росії Володимир Путін 21 лютого визнав окуповані території України – так звані “Донецьку народну республіку” та “Луганську народну республіку”, які де-факто перебували під контролем Кремля весь цей час.

Його укази передбачають введення російських військ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО).

Більше того – Росія зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО, якщо ратифікує так званий “договір про дружбу” між “ЛНР” та “ДНР”.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×