Купити квартиру в Дніпрі

Безкоштовні смартфони від Зеленського: чи можна подарувати або продати

смартфони

Вакциновані українці, старші 60 років, отримають від держави безкоштовні смартфони. А чи можна буде такий телефон подарувати або продати.

Як стало відомо НСН Мінцифра планує прив’язати еСмартфони до конкретних абонентів, які беруть участь у державній програмі.

Про це заявив в інтерв’ю dev.ua заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

«Хтось захоче ж передавати ці смартфони. Але ми з мобільними операторами знайшли інший спосіб. І точно забезпечимо те, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому. Сім-карта буде прив’язана, наприклад, до IMEI телефону і зареєстрована на паспорт. А номер стане відразу фінансовим номером, прив’язаним до паспорта для мінімізації шахрайства»,розповів Вискуб.

 

Безкоштовні смартфони від Зеленського: чи можна подарувати або продати

Нагадаємо, що про старт програми еСмартфон в ході Дія Summit оголосив президент Володимир Зеленський. Ініціатива передбачає видачу смартфона від держави українцям віком від 60 років, з наявністю вакцини від COVID. Таких на цей час в Україні проживає близько 3,5 млн.

«Мобільні оператори пропонують нам установку спеціального додатку, який дозволить контролювати незмінність користування пристроєм. Це один з підходів»,додав Вискуб.

Він зазначив, що закупівельна ціна смартфона складе 4-5 тис. грн, в ньому обов’язково буде NFC-модуль. А один з потенційних постачальників, з яким ведуться переговори, — Samsung.

єБабуся: меми про безкоштовні смартфони пенсіонерам від Зеленського

Які смартфони безкоштовно роздадуть вакцинованим пенсіонерам

Безкоштовні смартфони для пенсіонерів – коли почнеться запис на отримання, розповів міністр

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×