Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

49% опитаних українців підтримують блокування ZIK, NewsOne та “112 Україна”

49% опитаних українців підтримують санкції щодо телеканалів ZIK, NewsOne та «112 Україна», які належать народному депутату від «Опозиційної платформи — За життя» Тарасу Козаку. Водночас 41% не підтримує санкції.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», яке проводили 6-8 лютого, пише Громадське, передає НСН.

Загалом 78% респондентів заявили, що знають про рішення РНБО щодо санкцій, яке підписав президент Зеленський. 21% не чув про таке рішення. Для порівняння, 3-4 лютого про блокування телеканалів знав 61% українців.

Серед опитаних, які знають про рішення, рівень його підтримки ще вищий (57%), а кількість критиків менша (37%).

Блокування телеканалів підтримує приблизно однакова кількість людей у різних вікових групах. Найбільше це рішення підтримують люди від 50 років і старші.

49% опитаних українців підтримують блокування ZIK, NewsOne та "112 Україна"

Крім того, найбільше підтримують блокування в західних (61%), центральних областях (54%) та Києві (58%). Натомість у східних та південних областях більше критиків рішення (59% і 51% відповідно).

Також респондентів запитали про загальне ставлення до державних санкцій проти фізичних і юридичних осіб України. Так, 72% підтримують введення санкцій, якщо діяльність цих осіб шкодить інтересам держави. Якщо ж є ще й докази причетності цих осіб до терористичної діяльності чи сепаратизму, рівень підтримки санкцій щодо них зростає до 85%.

49% опитаних українців підтримують блокування ZIK, NewsOne та "112 Україна"

В опитуванні брали участь 2500 респондентів від 18 років і старші у всіх областях, крім тимчасово окупованого Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Метод опитування — CATI, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

Нагадуємо:

2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) про введення санкцій проти Тараса Козака — народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» та соратника Віктора Медведчука. Під санкції потрапили й вісім компаній, які володіють телеканалами ZIK, «112 Україна» та NewsOne.

Компаніям заборонили користуватися радіочастотами України, ретранслювати/розповсюджувати телепрограми та надавати телекомунікаційні послуги, їм анулюють або зупиняють ліцензії та інші дозволи для здійснення їхньої діяльності тощо.

В Офісі президента заявляють, що підставою для блокування каналів стали отримані РНБО від СБУ докази їхнього тривалого фінансування з Росії.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×