Купити квартиру в Дніпрі

Росія остаточно визнала «ЛДНР»: що передбачають документи, ратифіковані Радою Федерації 22 лютого

Росія остаточно визнала «ЛДНР»: що передбачають документи, ратифіковані Радою Федерації 22 лютого

22 лютого Росія визнала «ЛДНР» остаточно. За ратифікацію відповідних угод в єдиному пориві проголосували обидві палати Ради Федерації РФ. Що саме передбачає ратифікована угода про дружбу і співробітництво, в яких кордонах окупант визнав маріонеткові “республіки”, розповість НСН, посилаючись на «ТАСС».

Рада Федерації РФ сьогодні ратифікувала «договори про дружбу та співпрацю» з так званими «ЛНР», «ДНР». Отже, тепер можна говорити, що Росія повністю визнала незалежність псевдореспублік. Рішення було прийнято всіма сенаторами одноголосно.

Росія остаточно визнала «ЛДНР»: що передбачають документи, ратифіковані Радою Федерації 22 лютого

Так звані «договори» охоплюють сфери:

  • економіки, включаючи використання російського рубля,
  • оборони,
  • охорони кордонів,
  • захисту прав етнічних меншин тощо.

Повідомляється, що РФ уклала вказані «договори» з ватажками «ЛДНР» на 10 років із автоматичним продовженням на п’ятирічні періоди.

11111

Згідно з «документами», охорона кордонів псевдореспублік буде здійснюватися одночасно двома сторонами, однак договір не визначає, які саме території охоплюватимуть «кордони». З цього питання РФ планує укласти окрему угоду.

Також вказано, що кожна зі сторін надаватиме іншій право будівництва та використання її збройними силами військових баз та об’єктів на своїй території, а також надання військової допомоги одна одній. Тобто Росія отримала право будувати свої військові бази на території Донбасу.

Росія остаточно визнала «ЛДНР»: що передбачають документи, ратифіковані Радою Федерації 22 лютого

Зазначимо, що 22 лютого ватажки «ДНР» і «ЛНР» в унісон заявили про те, що претендують на всю територію Донецької і Луганської областей, а не тільки на ту частину, яка фактично знаходиться у них під контролем зараз. Нагадаємо, більша частина вказаних областей – підконтрольна Україні. Чи будуть бойовики здійснювати спроби отримати бажане силовим шляхом, поки що невідомо. Але відомо, що наразі в ОРДЛО триває мобілізація. Місцеві мешканці повідомляють, що чоловіків забирають до «армії» прямо з вулиць і підприємств. Особливого бажання служити «республікам» у мешканців не спостерігається. Такий висновок ми зробили, промоніторивши місцеві пабліки у соціальних мережах.

Також можна помітити, що далеко не всі мешканці ОРДЛО радіють оголошеній Росією «незалежності». Адже розуміють, що ризикують стати черговою «абхазією» чи «південною осетією»: з купою обмежень, занепадом економіки і мінімальною перспективою інтегруватися в цивілізований світ.

Україна ж заявила, що жодних юридичних наслідків «визнання» Росією «ЛДНР» не має і не матиме. Непідконтрольні райони залишаються територією України.

Рада Федерації РФ та Держдума зберуться на засідання в один день 22 лютого: що це може означати

Визнання «ЛДНР»: що сказав Зеленський у зверненні 22 лютого (відео)

Бойовики “ЛНР” заявили, що їхня територія вся Луганська область

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×