Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Поставки вакцини до України затримуються

Глава МОЗ Максим Степанов повідомив про затримку постачання до України вакцин від коронавірусу за механізмом COVAX, передає НСН, посилаючись на ua.news.

Міністр очікує, що препарати будуть у нас 17-18 лютого.

Поставки вакцини до України затримуються

«Джерела постачання вакцин Pfizer COVAX трохи затримуються. Відносно вакцини компанії AstraZeneca, згідно з контрактом, укладеного з індійським інститутом Serum Institute, зараз йдуть технічні моменти щодо логістики. Тобто 17 або 18 лютого, я думаю, ми очікуємо вакцину вже в Україні. Ми виконали абсолютно всі формальності, заплатили гроші, у нас укладено контракт, і зараз просто йде процес відвантаження», – сказав Степанов.

Поставки вакцини до України затримуються

Міністр охорони здоров’я наголосив, що Україна повністю готова до вакцинації.

1111

«Ми починаємо мобільними бригадами, які вже сформовані. Загальна кількість мобільних бригад 572. Зараз у нас вже є 347 мобільних бригад – і відразу ми починаємо вакцинацію», – заявив Степанов.

Раніше очікувалось, що Україна отримає перші поставки вакцини від коронавірусу 15 лютого. Одразу після цього мала початись імунізація населення. Першими щеплення отримають ті, хто у кого вищий ризик інфікування або важкого перебігу хвороби – медики, які працюють у COVID-лікарнях, працівники екстреної медичної допомоги, працівники мобільних бригад і працівники лабораторних центрів. Він повинен охопити близько 370 тисяч українців.

Раніше ми писали:

Україні підтвердили постачання 12 млн доз вакцин

План вакцинації можуть змінити, щоб Зеленський і Шмигаль зробили щеплення публічно

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×