Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Папороті як у джунглях і неон: Зеленський показав свій кабінет (фото)

Володимир Зеленський показав свій новий кабінет, який виглядає дещо незвичайно, нагадуючи декорації для зйомок пригодницького фільму. В президентському кабінеті побував керівник фотослужби українського бюро Associated Press Єфрем Лукацький і поділився враженнями, передає НСН, посилаючись на його сторінку у Фейсбуці.

Автор посту порівняв, як виглядали кабінети усіх попередніх президентів України, і додав, що із зацікавленістю розглядав кабінет Зеленського.

“Стіни від підлоги до стелі прикрашені штучними джунглями. Штучні папороті та інші рослини тихоокеанського регіону нагадували мені сцени театру ляльок, постановки “Острів скарбів” або “Пірати Карибського моря”. Тільки не вистачало в кущах черепів і скелетів. Поки журналісти чекали президента, мені весь час здавалося, що зараз заграє музика, пролунають постріли, і з’являться ляльки в банданах з шаблями та старовинними пістолетами”, – зазначив фотокореспондент.

Він написав: єдине, що говорить, що це не приміщення дитячого театру – неоновий напис як в магазинах, тільки не реклама Coca Cola, а ′′Центр дій Президента “.

Щоправда, на момент відвідин лампочки не горіли.

Тепер коридори офісу Президента прикрашають картини, як у дорогих готелях, – додав фотокореспондент.

Папороті як у джунглях і неон: Зеленський показав свій кабінет (фото)

Щодо вигляду кабінету за інших президентів, Єфрем Лукацький написав:

«Всім відомо, що офіс Президента України знаходиться на Банковій 11 і побудований у 1936-1939 році в дусі сталінської імперії. Те, що в ньому тільки не знаходилося. Штаб Київського військового округу, під час війни, в будівлі розташовувався генеральний комісар, а вулицю перейменували на Бісмаркштрассе. Тоді будівля знаходилася в ЦК КПУ до 1991 року, після чого будівля перетворилася на адміністрацію (офіс) Президента України.

З моменту здобуття Україною незалежності я знімав інтерв’ю з главами держави в цій будівлі, і завжди цікаво було бачити, як кожна нова глава намагалася змінити зовнішній вигляд будівлі.

  • За часів Леоніда Кравчука я в інтер’єрі зловив бюсти Леніна, серпа, молота та інші радянські символи. Крім того, на підлозі з’явилися порожні ніші від бюстів. В офіси були дизайн вечірки, масивний стіл та багато телефонів. Герб країни вже був тризубом, але довгий час в інтер’єрі була присутня радянська символіка.
  • Леонід Кучма кардинально змінив дизайн, починаючи з підлоги, на якій працював. Золото (не помиляюсь, багато золота) пішло в інтер’єр. Хтось вперто хотів перетворити будівлю колишньої комуністичної споруди на Паризький Версаль. Замість зірок з’явилися стукко з золотими ліліями та іншими квітами. Цікаво було спостерігати за обличчями іноземних лідерів, які дивляться на цю циганську розкіш в бідній країні. Треба віддати належне: Кучма любив фотографії, а в коридорах було багато документальних фото.
  • Віктор Ющенко почав перебудовувати інтер’єр з притаманним смаком. Кувшини, антикварні різьблені меблі і, звичайно ж, бюст Кеннеді прикрасив його кабінет. У коридорах з’явилися картинки з українськими пейзажами та гобеленами.
  • Віктор Андрійович забрав античні меблі, а Віктору Федоровичу сподобався блиск золота, і він посприяв, і сільські краєвиди почали замінювати музейні експонати.
  • Блиск золота заважає правильно робити зйомки, даючи ілюмінацію від відображення спалахів.
  • Петро Олексійович Порошенко давав інтерв’ю в офісі, подібно до офісу професора історії. Стіни заставлені книжковими шафами з книжками переважно академічного змісту. Золото тільки на хлібах книг. Не буду кривити душею, сподобався такий інтер ‘ єр.

Кожного разу, коли дивився на кабінети українських чиновників, заздрісно згадував кабінети ізраїльських міністрів, подібні до фінських будинків, де нічого зайвого не було, нічого схожого на розкіш, – резюмував Лукацький.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×