Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

«Настя з Уханю» рівно через рік застрягла на Занзібарі

На Занзібарі застрягли 180 українців: серед них голова Державної міграційної служби і “дівчина з Уханю”- та сама, за якою президент України Володимир Зеленський обіцяв рік тому відправили літак, повідомляє НСН, посилаючись на Прямий.

На Занзібарі через поломку літака застрягли 180 українців, серед яких голова Державної міграційної служби Максим Соколюк та його дівчина Анастасія Зінченко.

Про це Анастасія повідомила у своєму Іnstagram.

Дівчина розповіла, що за кілька днів вони змінили вже три готелі, зрештою були змушені ночувати на вулиці.

“Ця доба була вкрай складна. Наш рейсовий літак – зламаний. Намагалися полагодити, знайти інші варіанти, і ми чекали вісім годин на аеропорту. Потім нас заселили в хостел від готелю на пару годин для відпочинку. Вранці – знову привезли в аеропорт, почали реєстрацію пасажирів, а потім її скасували. З’ясувалося, що літак несправний. Після трьох годин очікування в холі аеропорту нас вигнали на вулицю, тому що ми заважали іншим людям пройти реєстрацію. Через якийсь час посадили в автобуси й відвезли в готель. Нас годують, але не заселяють в номер. Коли буде літак, поки не знаємо”, – розповіла дівчина.

Вона зазначила, що святкувала у Танзанії День закоханих. 14 лютого вона написала, що вважає затримку рейсу “доброю традицією” рівно через рік після невдалої евакуації з Уханю.

«Настя з Уханю» рівно через рік застрягла на Занзібарі

Нагадаємо, посольство України в Китаї повідомило, що українка Анастасія Зінченко залишилася разом з собакою в місті Ухань, оскільки не змогла оформити необхідний пакет документів на свого вихованця Мішу.

21 лютого президент Володимир Зеленський пообіцяв українці, яка залишилась в Ухані через собаку, допомогти повернутися додому.

Сьогодні, 16 лютого, з’явилося повідомлення, що літак SkyUp з українцями на борту таки покинув Занзібар. Після трьох діб затримки пасажири рейсу PQ 1972 «Занзібар-Анталія -Київ» змогли вилетіти з острова. Про це в коментарі hromadske розповіла одна з пасажирок рейсу.

Попри те, що деяким українцям було довго їхати від готелю до аеропорту, літак SkyUp забрав усіх.

Однак, як повідомив пасажирам туроператор Kompas Ukraine, у зв’язку з тим, що рейс виконується через Анталію, частково багаж доведеться залишити на Занзібарі.

Представники туроператора попросили людей взяти у ручну поклажу зимовий одяг для прибуття до аеропорту «Бориспіль».

Туристів, чий багаж не прилетить до Києва, просять звернутися у службу розшуку багажу в аеропорту та оформити акт про неналежне перевезення багажу.

Водночас, представники SkyUp цю інформацію спростовують. Там заявляють, що літак забрав увесь багаж ㅡ після злету надійшло повідомлення, що всі речі завантажили на борт.Як повідомлялося, 13 лютого близько 180 українських туристів застрягли на Занзібарі через несправність літака, дипломати вирішували з туроператором питання їх повернення на батьківщину. Пізніше в авіакомпанії заявили, що для виконання рейсу потрібно було внести зміни в маршрут і отримати відповідні дозвільні документи від країн, чиї кордони літак перетинатиме.

У Києві двірник-індус замерз насмерть на дитячому майданчику: подробиці жахливої історії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×