Купити квартиру в Дніпрі

Наступ росії на Запорізькому напрямку не мав успіху – ISW

Наступ росії на Запорізькому напрямку не мав успіху – ISW

Наступ росії на Запорізькому напрямку не мав успіху. А інформація про масштабні наступальні дії РФ на Запоріжжя є частиною російської пропаганди. Таких висновків дійшли аналітики з американського Інституту вивчення війни. Про це вони пишуть у свіжому звіті, передає НСН.

В Інституті вивчення війни нагадали, що 20 січня член окупаційної адміністрації колаборант Володимир Рогов заявив про нібито великі успіхи російських військ у Запорізькій області.

Аналітики зазначають, що 21 січня Міністерство оборони РФ у своєму зведенні не повідомило про захоплення нових територій у Запорізькій області.

Замість цього в російському оборонному відомстві заявили, що якісь підрозділи Східного військового округу захопили деякі позиції в Запорізькій області.

У ISW вважають, що Міноборони РФ, імовірно, повідомило б про великі територіальні придбання російських військ, якби це відповідало дійсності.

Російські військові блогери 21 січня повідомили, що ситуація на Запорізькому напрямку залишається спокійною. При цьому території населених пунктів Степове, Новоандріївка, Новоданилівка, Мала Токмачка та Білогір’я продовжують залишатися спірними.

Зазначається, що Генеральний штаб ЗСУ підтвердив обстріли районів вищевказаних населених пунктів. Це дійсно може свідчити про бойові дії на цьому напрямку.

Аналітики ISW припустили, що колаборант Рогов проводить власну інформаційну операцію, штучно роздмухуючи успіхи російської армії.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Українська оборона Бахмута, певно, є стратегічно обґрунтованою операцією, незважаючи на втрати для України.
  • Дискусія російських блогерів навколо повідомлення про заміну генерал-полковника Михайла Теплинського на генерал-лейтенанта Олега Макаревича на посаді командувача Повітряно-десантних військ Росії (ВДВ) ще більше підкреслила розкол між двома основними групами в міноборони Росії.
  • Дискусія блогерів з цього питання також дає уявлення про внутрішню динаміку міноборони Росії, яка могла призвести до усунення теплинського.
  • Євген Пригожин розпочав серію інформаційних операцій, спрямованих на те, щоб уявити себе героєм-жертвою росії в хрестовому поході проти дрібної та корумпованої російської влади.
  • The Sun повідомила, що розвідка США оцінює загальні втрати російських військових в Україні 188 тисяч осіб.
  • Російські окупанти продовжували обмежені наземні атаки, щоби відновити втрачені позиції лінії Сватово-Кременна.
  • Російські окупанти продовжували завдавати ударів по Бахмуту і на захід від Донецька.
  • Російські окупанти, очевидно, поступово просуваються вперед у районі Бахмута.
  • Скарги російських блогерів вказують на те, що російські збройні сили продовжують покладатися на мобільні телефони та незахищені цивільні технології для виконання основних військових функцій, що є серйозним порушенням оперативної безпеки.
  • На думку експертів, Захід сприяв тому, що Україна не змогла скористатися сковуванням російських військ у Бахмуті, повільно переміщуючи або утримуючи системи озброєнь та постачання, необхідні для великомасштабних контрнаступних операцій.

Наступ з Білорусі: аналітики ISW дали несподіваний прогноз

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×